Kvôli oslavám SNP na Jankovom vŕšku budú v sobotu uzavreté dve cesty


Foto: Kvôli oslavám SNP na Jankovom vŕšku budú v sobotu uzavreté dve cesty
Galéria: 5 fotiek
Foto: MyTrenčín

Trenčiansky samosprávny kraj sa pripravuje na oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania na Jankovom vŕšku pri Uhrovci. Oslavy SNP prinesú  šoférom 24. augusta dopravné obmedzenia. O zmenách dopravy informuje denník SME na svojom webe.

Návštevníci budú mať vyhradené miesta na prejazd a parkovanie. „Vodiči sa musia pripraviť na úplnú uzáveru ciest III/1770 a III/1844, pre účastníkov osláv pripravili organizátori záchytné parkovisko i kyvadlovú dopravu,” píše starostka Uhrovca Zuzana Máčeková.

Uzávera potrvá od skorých ranných hodín do noci. Cesty tretej triedy na úseku od záchytného parkoviska pri záhradkárskej osade po Jankov vŕšok uzavrú od 7.00 h do 23.00 hod. Záchytné parkovisko pre návštevníkov osláv obec zriadi pri záhradkárskej osade. Uzavretý úsek cesty budú môcť vodiči obchádzať cez Bánovce nad Bebravou.


Galéria: 5 fotiek

 ”Počas osláv bude zabezpečená autobusová doprava na trase Bánovce nad Bebravou - Jankov vŕšok a späť v hodinových intervaloch a kyvadlová doprava na trase od parkoviska pri záhradkárskej osade po Jankov vŕšok a späť, ktorá bude premávať každých 20 minút,” priblížila pre SME Máčeková. Prvý autobus zo záchytného parkoviska odštartuje o 12.30 a pre občanov so zdravotným znevýhodnením bude pripravený nízkopodlažný autobus.

Autobusová doprava na trase Bánovce nad Bebravou - Jankov vŕšok a späť bude premávať z Bánoviec nad Bebravou o 12.00 h, 13.00 h, 14.00 h, 15.00 h, 16.00 h, 17.00 a 18.00 hod. Naspäť z Jankovho vŕšku pôjdu autobusy o 19.00 h, 20.00 h, 21.00 h a 22.00 hod. Slávnostná spomienka 80. výročia SNP bude tradične s ukážkami bojov z druhej svetovej vojny, so zapálením vatry či s pochodom Nesmrteľného pluku.

Pripravený bude aj bohatý kultúrny program: rocková skupina Gladiátor, umelecký súbor Lúčnica a hudobná skupina Sokoly. Okrem koncertu vojenskej hudby vystúpia Dychová hudba Ostratičanka a HuPS Ľudová hudba Jána Chudobu. Súčasťou programu budú aj sprievodné podujatia - výstava Nezabúdajme na spoločnú históriu, výstava techniky z druhej svetovej vojny a spanilá jazda v historických vozidlách k pomníku SNP.