Obrovský úspech: Žiak trenčianskej školy vyhral prvýkrát v histórii medailu na medzinárodnej súťaži v Katoviciach


Trenčianski študenti uspeli na Majstrovstvách sveta v Katoviciach

Foto: Obrovský úspech: Žiak trenčianskej školy vyhral prvýkrát v histórii medailu na medzinárodnej súťaži v Katoviciach Foto: tsk.sk

Talentovaní študenti z Obchodnej akadémie Milana Hodžu v Trenčíne sa uplynulý týždeň (12. a 18. júla) zúčastnili Majstrovstiev sveta Intersteno v Katoviciach a dosiahli tam vynikajúce výsledky. Podarilo sa im úspešne reprezentovať nielen svoju školu, ale aj Trenčiansky kraj a celé Slovensko.

Aktuálny 54. ročník Interstena prilákal 539 súťažiacich z 29 krajín, nechýbali ani významné delegácie z USA, Českej republiky, Poľska a Turecka. Súťaže prebiehali v rôznych disciplínach, ako sú tvorba textu, prepis zvuku a zachytávanie reči v reálnom čase.

Študent druhého ročníka Ctibor Karol Strmenský dosiahol mimoriadny úspech. Získal 3. miesto v 10-minútových odpisoch vo viacerých jazykoch a 4. miesto v disciplíne Oprava textu korektúry. V histórii Slovenska je to prvá medaila, ktorú získal žiak trenčianskej strednej školy.


Ďalšie výborné výsledky dosiahli aj študenti Vladimír Čokina a Tomáš Köröš. Vladimír obsadil 25. miesto v disciplíne AT, čo predstavuje prepis zvuku a 30. minútový odpis z tlačeného textu a 33. miesto v disciplíne Oprava textu korektúry.

Tomáš sa umiestnil na 23. mieste v 30-minútovom odpise textu, 14. mieste v prepisovaní zvuku a 20. mieste v korektúrach. Kongres bol oslavou úspechov v oblasti informačných technológií, no poukázal aj na značné rozdiely v technických možnostiach jednotlivých krajín.

Riaditeľka školy Monika Bulková uviedla, že najmä delegácie z Turecka a Českej republiky predviedli vysokú úroveň znalostí, ktorá ich odlišovala od ostatných.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj