Čo robiť cez víkend v Trenčianskom kraji? Očariť vás môže plavba loďou či obľúbený food festival


Tipy na augustové podujatia v Trenčianskom kraji

Foto: Čo robiť cez víkend v Trenčianskom kraji? Očariť vás môže plavba loďou či obľúbený food festival Foto: visit.trencin.sk, mtbiker.sk, facebook/Mesto Považská Bystrica, beautifulslovakia.sk

Prázdniny sa pomaly blížia ku koncu, no vy si ich počas najbližšieho augustového víkendu môžete spolu s rodinou užiť v rôznych mestách Trenčianskeho kraja. Na výber máte obľúbený food festival, víkendovú plavbu loďou či krajské oslavy SNP. Pozrite si naše tipy na podujatia.

Piknik na fontáne

Sobota 24. augusta bude v Považskej Bystrici patriť obľúbenému Pikniku na fontáne. Tešiť sa môžete na výborné jedlo, pitie aj skvelý kultúrny program a aktivity pre deti. Návštevníkov mestského pikniku bude aj tento rok sprevádzať populárny herec a moderátor Roman Pomajbo. 

Ako už býva na Pikniku dobrým zvykom, o 15.00 hodine to na pódiu odpáli profesionálny kuchár so svojou kulinárskou šou.  Tentoraz sa môžu návštevníci tešiť na šéfkuchára Daniela Hrivnáka, ktorý patrí k známym tváram gastroscény,“ uviedlo mesto na webe.

O 17:00 hod. sa predstaví slovensko-česká pop-rocková kapela Instinct a o 19:00 hod. zaspieva skupina Feelme. Na pódiu sa predstaví aj známa speváčka Emma Drobná a čerešničkou na záver bude koncert kapely Peter Bič Project.

Víkendová plavba

Cez víkend o 16:00 a 17:00 hod. máte príležitosť zažiť plavbu loďou Xénia. Po ceste sa dozviete zaujímavosti o rieke Váh, o Trenčíne, ale aj o samotnom plavidle.

Okružná komentovaná vyhliadková plavba po rieke Váh v Trenčíne trvá približne 60 minút a začína v Prístavisku pri mestskej krytej plavárni. Trasa plavby je smerom k vodnej elektrárni, kde sa loď otočí a ide dole až do Biskupíc k hati. Po ceste naspäť vás prevezie aj po starom koryte Váhu, okolo ostrova.

Lodný lístok pre dospelých a deti od 15 rokov stojí 6 eur, lodný lístok deti od 3 do 14 rokov 5 eur. Miesto na plavbe si môžete rezervovať na čísle 0905 594 214, cez messenger profilu Vyhliadkové plavby Trenčín alebo mailom na info@vyhliadkoveplavby.sk.


Novodubnický maratón

V sobotu 24. augusta sa uskutoční 29. ročník populárnych pretekov MTBIKER Novodubnický maratón. Celé zázemie vrátane registrácie sa po rokoch presúva na námestie v Novej Dubnici.

Dubničák je najstarší a jeden z najťažších MTB maratónov na Slovensku. Každý rok koncom augusta ponúka niekoľko krásnych tratí ktoré vedú chrbtami a údoliami Strážovských vrchov v okolí Dubnice nad Váhom, Petrovej Lehoty a Trenčianskych Teplíc,“ píše sa na webstránke maratónu.

Viac informácií o trasách, štartovnom či jednotlivých kategóriách nájdete na stránke usporiadateľa.

Krajské oslavy SNP

Trenčiansky samosprávny kraj, mesto Partizánske, mesto Bánovce nad Bebravou a obec Uhrovec vás pozývajú na Krajské oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania, ktoré sa uskutočnia v sobotu 24. augusta od 13:00 hod. na Jankovom vŕšku v obci Uhrovec. Tešiť sa môžete na bohatý celodenný program.

Program:

  • 13:00 DH Ostratičanka
  • 13:30 Ukážka bojov, výstava výstroja a výzbroje z II. svetovej vojny
  • 14:30 Rocková skupina Gladiátor
  • 16:00 Koncertovanie vojenskej hudby
  • 16:15 Pochod Nesmrteľného pluku
  • 16:30 Pietny akt kladenia vencov
  • 17:30 Umelecký súbor Lúčnica
  • 19:00 Hudobná skupina Sokoly
  • 20:00 Zapálenie vatry, HuPS Ľudová hudba Jána Chudobu
  • 21:00 Miroxx Lasser show

Bartolomejský jarmok

Koncom augusta už tradične v Ilave prebehne Bartolomejský jarmok. V centre sa zídu predajcovia rôzneho tovaru, ktorí vám ponúknu od ručne robených výrobkov, cez textil, obuv, dekorácie, šperky, drevené a prútené výrobky až po cukrovinky.

V piatok 23. augusta je pre vás pripravený pestrý kultúrny program od poobedia až do večera. O 21:00 hod. tam vystúpi skupina Polemic a v sobotu 24. augusta doobeda si môžete vypočuť dvojhodinové pásmo dychovej hudby.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj