×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Rekonštrukcia na Kmeťovej ulici v Dubnici nad Váhom finišuje


FOTO: Rekonštrukcia na Kmeťovej ulici v Dubnici nad Váhom finišuje
Galéria: 7 fotiek
Foto: Dubnica nad Váhom

Na ulici Andreja Kmeťa v Dubnici nad Vám riešili obyvatelia dlhodobo problém s rozbitým chodníkom, ktorý prestavoval nebezpečenstvo pre peších. Mesto zrealizovalo rozsiahlu rekonštrukciu, ktorá v týchto dňoch finišuje, píše vedenie mesta na svojej webovej stránke.

Približne 300 metrov štvorcových chodníka na takzvanej Kmeťovke, má úplne nový povrch. „To však nie je všetko. Rekonštrukcia, ktorú financovalo mesto z vlastného rozpočtu vyriešila hneď viacero problémov,“ píše mesto na webe.

Galéria: 7 fotiek


 

Ulica prešla viacerými úpravami, nie len povrchovými, no zrekonštruovať museli aj časti pod povrchom. „Okrem novej zámkovej dlažby sa podarilo zabezpečiť odvodnenie ulice prostredníctvom obnovených samovsakovacích vpustí a drenážneho rigolu, verejné osvetlenie sa zo stredu chodníka presunulo k jeho okraju,” informuje mesto s tým, že by malo byť prechádzanie po novom komfortné a bezpečné. 

Mamičky s kočiarikmi mali pri prechádzaní po tomto chodníku sťažené podmienky. Rovnako i rodičia s deťmi, ktoré navštevujú Spojenú školu. Chýbal totiž bezbariérový vstup, ktorý sa nám vďaka tejto rekonštrukcii podarilo vybudovať,“ dodal primátor mesta Dubnica nad Váhom Peter Wolf, ktorý zároveň vysvetľuje, že mesto pri rekonštrukciách kladie dôraz na dlhodobú udržateľnosť.



Prečítajte si viac: