Fanúšikovia sú nadšení, festival Pohoda bude aj budúci rok. Organizátori už začínajú s prípravami


Skvelá správa pre fanúšikov Pohody. Festival sa bude konať aj budúci rok

Foto: Fanúšikovia sú nadšení, festival Pohoda bude aj budúci rok. Organizátori už začínajú s prípravami Foto: Pohoda Festival

Ubehol viac ako mesiac, odkedy sa trenčianskym letiskom prehnala búrková smršť, kvôli ktorej museli organizátori festivalu Pohoda predčasne ukončiť jeho 27. ročník. Búrka bola taká silná, že strhla veľký stan s pódiom, pod ktorým sa nachádzali ľudia. V dôsledku jeho pádu sa zranilo takmer 30 ľudí.


Napriek nešťastiu, ktoré festival poznačilo, jeho fanúšikovia sa snažili o znovuzrodenie festivalu v domnienke, že sa uskutoční aj budúci rok. Okrem verejnej podpory od známych tvárí sa na festival zorganizovala finančná zbierka, ktorá prekročila 142 000 eur. Zbierka trvá ešte deväť dní.

Odpoveď na otázku, či sa bude festival konať aj budúci rok, bola dlhé týždne nejasná. Organizačný tím však potešil všetkých svojich fanúšikov a dnes popoludní na sociálnych sieťach oznámil, že Pohoda bude pokračovať aj budúci rok. Uskutoční sa v tradičnom júlovom termíne v roku 2025.


„Ďakujeme vám za všetky formy podpory, ktorú nám prejavujete – či už ide o pozitívne správy, odkazy, koncerty pre Pohodu, zbierky alebo ďalšie podporné aktivity. Každý prejav spolupatričnosti a pomoci si vážime a prijímame ich s dojatím a vďačnosťou. Tieto prejavy nám dodávajú silu na to, aby sme sa pustili do príprav Pohody 2025,“ uviedol tím.

Predčasne ukončený ročník festivalu Pohoda 2024 je stále v štádiu prešetrovania, dokonca prebieha aj trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia„Máme pred sebou ešte veľa práce s uzatvorením predčasne ukončeného ročníka 2024 a na mnohé otázky ešte nepoznáme odpovede. S nádejou sa však už teraz pozeráme na nadchádzajúce dni, týždne a mesiace, kedy pre vás budeme pripravovať nový ročník festivalu. Postupne vás budeme informovať o ďalších novinkách, prípravách a čoskoro aj o umelkyniach a umelcoch, ktorí vystúpia budúci rok na Pohode,“ priblížili organizátori.

Termín budúceho ročníka stanovili na 10. až 12. júla 2025 tradične na trenčianskom letisku.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj