Víkend v Trenčianskom kraji bude poriadne horúci. Meteorológovia vydali výstrahy pred vysokými teplotami


Predposledný prázdninový víkend bude v Trenčianskom kraji poriadne horúci

Foto: Víkend v Trenčianskom kraji bude poriadne horúci. Meteorológovia vydali výstrahy pred vysokými teplotami Foto: Ilustračné. Zdroj: canva.com

Teplo ako v Afrike? Víkend bude na našom území poriadne horúci. Po miernom ochladení si zo skíň opäť povyťahujte plavky a choďte sa schladiť k vode, počas soboty aj nedele očakávame teploty nad 35 stupňov. Už dnes začali teploty stúpať, no cez víkend bude leto opäť letom. Z tohto dôvodu meteorológovia varujú pred horúčavami a dokonca vydali výstrahy 1. a 2. stupňa pred vysokými teplotami na celom území Trenčianskeho kraja. 

„Pred nami je tak šnúra veľmi teplého počasia, ktorá by mala na našom území trvať niekoľko nasledujúcich dní. Tešiť sa tak môžete na ďalšiu vlnu veľmi teplého počasia,“ píše portál imeteo.sk s tým, že počasie momentálne ovplyvňuje tlaková výš, ktorá sa postupne rozširuje cez Balkán a Grécko smerom až nad severovýchodnú Afriku. Na naše územie sa tak dostane tropicky horúci vzduch priamo z Afriky.

Foto: SHMÚ

Na sobotu 24. augusta v čase od 13:00 do 18:00 hod. sú vyhlásené výstrahy 1. stupňa pre okresy Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bánovce nad Bebravou, Nové Mesto nad Váhom a Myjava. Teploty sa v týchto okresoch budú pohybovať medzi +33 až +34 °C. Najhorúcejšie však bude okresoch Prievidza a Partizánske, kde vyhlásili výstrahy 2. stupňa, a to od 13:00 do 18:00 hod. 

V nedeľu 25. augusta začnú platiť výstrahy 2. stupňa okrem Prievidze a Partizánskeho aj v Bánovciach nad Bebravou, pričom potrvajú od 13:00 do 18:00 hod. Maximálna teplota vzduchu môže dosiahnuť +35 °C. Meteorológovia zároveň upozorňujú, že takáto vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a hrozí aj riziko požiarov.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj