FOTO: Na sídlisku v Trenčíne prespáva asi 20 bocianov. Ľudia im robia nádherné fotky


Bociany sa usídlili na sídlisku Juh v Trenčíne

FOTO: Na sídlisku v Trenčíne prespáva asi 20 bocianov. Ľudia im robia nádherné fotky
Galéria: 6 fotiek
Foto: Marek Mitura

Bociany sú momentálne stále prítomné v blízkosti obydlí po celom Slovensku. Pomaly sa chystajú na odlet aj s tohtoročnými mladými, ktoré sa pridávajú ku svojim rodičom a je ich vidieť v mnohopočetných húfoch. V Trenčíne sa však veľké operence rozhodli usídliť priamo na sídlisku.

Potešili tak obyvateľov Juhu, pretože vďaka nádhernej panoráme vznikajú s bocianmi krásne fotky, ktorými sa Trenčania chvália vo verejnej skupine Trenčan na sociálnej sieti. „To bude detí,” píše Tereza pod fotkami, ku ktorej sa pridala Gabika s rovnakou myšlienkou. „Oooo to bude plodný rok na sídlisku,” žartuje.

Galéria: 6 fotiek

Bociany sa chystajú do Teplých krajín. „Partneri s mladými sú sami v hniezdach, kým ich neodchovajú, ale keď sa majú sťahovať do teplých krajín, zlúčia sa do obrovských kŕdľov a spoločne odletia,” vysvetlila Alexandra. Vďaka teplému počasiu sa darí mláďatám dorásť a v dostatočnom predstihu sa pripraviť na dlhý let. Počas jedného dňa môžu totižto bociany preletieť aj 400 kilometrov.

Húfy bocianov sa podarilo zachytiť aj na Liptovskej ulici, Mateja Bela, ale ozvali sa aj obyvatelia Sihote. Noví nájomníci tešia nie len deti, ale aj dospelých. „Sú nádherní, radosť ísť teraz na prechádzku s deťmi. Chodíme okolo každý deň a nikdy neodoláme odfotiť si ich,” napísala Janka pod fotografiou s tým, že tento jav sa im pod oknami opakuje každý rok a vždy sa z neho tešia.





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy