Mladý talent z detského domova v Handlovej súťažil na Majstrovstvách Európy v aplikovanom stolnom tenise


Foto: Mladý talent z detského domova v Handlovej súťažil na Majstrovstvách Európy v aplikovanom stolnom tenise
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Slovenská asociácia zrakovo postihnutých športovcov

Na nedávno ukončených Majstrovstvách Európy v aplikovanom stolnom tenise, ktoré sa konali od 5. do 11. augusta 2024 v bulharskej Sofii, reprezentoval Slovensko aj 17-ročný Mário Chrenovský z Handlovej. Tento mladý športovec pochádza z Centra pre deti a rodiny Prievidza, pracovisko Handlová, a jeho opatrovníkom je mesto Handlová. Mesto o tom informovalo na svojej webovej stránke.

Mário súťažil spolu so štyrmi ďalšími hráčmi v tíme Slovenskej asociácie zrakovo postihnutých športovcov (SAZPŠ). V konkurencii 13 tímov sa im podarilo obsadiť 11. miesto. V individuálnej kategórii mužov, kde súperilo 36 športovcov, Mário dosiahol 27. priečku. Športovcov počas turnaja sprevádzala asistentka a koučka Klára Košíková, vychovávateľka zo Základnej internátnej školy pre osoby so zrakovým postihnutím v Bratislave.


Galéria: 3 fotky

Mário začal hrať stolný tenis už ako sedemročný, pričom k tomuto športu ho priviedli jeho kamaráti na internáte. „Oni to hrali a mne sa to zapáčilo. Kamarát mi ukázal ako sa to hrá, naučil ma to hrať a potom ma aj trénoval. Vyzerá to možno jednoducho, ale v skutočnosti to až taký jednoduchý šport nie je, keďže počas hry môžem používať len jednu ruku,“ hovorí Mário.

17-ročný mladík hrával stolný tenis aj počas školských turnajov. Jeho úspech a prvenstvo na jednom z nich v roku 2018 mu otvorili dvere do športového klubu (ŠK) Dinosaurus v Bratislave, kde momentálne trénuje každý štvrtok až 5 hodín.

Hoci sa tento rok podarilo Máriovi súťažiť na Majstrovstvách Európy, jeho ambície sú ešte vyššie. Mojím snom je dostať sa raz na Majstrovstvá sveta,“ prezradil mladý športovec. Mário Chrenovský je príkladom toho, ako vášeň a tvrdá práca môžu viesť k veľkým úspechom, a jeho príbeh je inšpiráciou pre všetkých mladých športovcov, ktorí sa nevzdávajú svojich snov.