×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Vodiči, dupnite na brzdu. Medzi obcami Brodzany a Veľké Bielice znížili maximálnu povolenú rýchlosť


Foto: Vodiči, dupnite na brzdu. Medzi obcami Brodzany a Veľké Bielice znížili maximálnu povolenú rýchlosť
Galéria: 2 fotky
Foto: obec Brodzany

Frekventovaný úsek medzi obcami v Trenčianskom kraji vyhodnotili dopravní odborníci ako nebezpečný, preto znížili maximálnu povolenú rýchlosť na 50 km/h v oboch smeroch. Iniciátorkou bola starostka obce Brodzany Mgr. Petra Kubíni, ktorá o novinke informovala prostredníctvom profilu obce na sociálnej sieti.

Správa ciest aj vedenie Trenčianskeho samosprávneho kraju dali starostke za pravdu. „Som veľmi rada, že sa mi podarilo so Správou ciest TSK ako aj s vedením TSK vyrokovať zníženie rýchlosti pred Brodzianským mostom. Tento podnet som písomne podala už na jar, minulý víkend sa stal realitou,“ píše starostka s vážnym odôvodnením.

Galéria: 2 fotky

Daný úsek bol nebezpečný pre nevyhovujúci chodník, ale aj pretože sa nachádza v neprehľadnej zákrute.Upozorňovala som na to, že chodník vedúci z Brodzian do mesta ústi do vozovky štátnej cesty II. triedy (cesta II/593) a ďalej musia naši občania na ceste do mesta chodiť pešo alebo jazdiť na bicykli v krajnici, čo je v tejto zatáčke, do ktorej chodia auta vo vysokej rýchlosti,” vysvetľuje komplikácie, ktoré spájajú cestu medzi obcami.


Nový predpis je už v platnosti a upozorňujú naň nové dopravné značenia. V danom úseku treba stlačiť brzdy, aby sa predišlo nebezpečným kolíziám. „Vodiči, pozor, po novom je v tomto úseku maximálna dovolená rýchlosť 50 km/h a to v oboch smeroch. Verím, že aj toto opatrenie prispeje k zvýšeniu bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky, čo je pre mňa osobne veľmi dôležité,“ dodala Petra Kubíni.

 

 



Prečítajte si viac: