×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Ikea prichádza s prevratnou novinkou, nábytok už poskladáte bez skrutiek. Rozloženie bude rovnako jednoduchšie


Foto: Ikea prichádza s prevratnou novinkou, nábytok už poskladáte bez skrutiek. Rozloženie bude rovnako jednoduchšie Foto: Ilustračné foto/pexels.com

Plánujete si v budúcnosti kúpiť nábytok z Ikea? Už si viac nemusíte lámať hlavu nad jeho zložitým skladaním. Švédska spoločnosť prichádza s novinkou, ktorá vám ušetrí čas. Má ísť o takzvaný turbo nábytok, ktorého tajomstvo nemeckému denníku Bild šéf Ikey Jesper Brodin prezradil ešte začiatkom roka. Nový systém montáže nábytku si nevyžaduje takmer žiadnu skrutku, v dôsledku čoho ide o malú revolúciu v nábytkárskom segmente.

V súčasnosti sa s novou technológiou montáže pýši šatníková skriňa Pax. Kým v minulosti by ste nad jej skladaním strávili približne hodinu, dnes ju máte poskladanú za 20 minút. Zvládnete ju postaviť aj bez asistencie druhej osoby v menšom priestore. Podľa šéfa nemeckej pobočky Ikey Waltera Kadnara sa uvedený čas dá dokonca aj prekonať.

Zdroj: Ikea

Nábytkársky gigant sa do značnej miery rozlúčil so skrutkovaním. Skriňu jednoducho pripevníte pomocou novo vyvinutých zásuvných spojov. Postačí vám teda len 23 funkčných dielov namiesto predošlých 105 skrutiek, pántov či iných dielov.

Ďalšou výhodou je aj to, že ak sa rozhodnete presťahovať, skriňa sa dá rozložiť rovnako jednoduchým spôsobom. Ikea si zrejme uvedomila, že predošlé rozkladanie nábytku nebolo najjednoduchšie, čo často viedlo k jeho poškodeniu.

„Vylepšená kvalita, dlhšia životnosť a rekordný čas montáže sú pokroky, ktoré majú pre našich zákazníkov naozajstnú hodnotu,“ tvrdí manažér Ikey v jednej z reklám spoločnosti. Zdá sa, že firma sa skutočne riadi jeho slovami, pričom cena nábytku zostáva rovnaká.


Ikea plánuje ďalšie série nábytku, ktorý bude mať v sebe zakomponovanú spomínanú novú technológiu. To, kedy ich predstaví, zatiaľ nie je známe.


Zdroj: Ikea

Táto technológia čoskoro zavíta aj na slovenský trh. Informuje o tom portál tvnoviny.sk. Nová edícia skrine Pax bude v našich končinách na predaj v druhej polovici roka 2025.

„Obdobný systém, ktorý uľahčuje zostavenie a rozoberanie, už majú napríklad skrine Plasta. Novú verziu dostali už napríklad aj knižnice Billy, pri ktorých okrem iného boli klince na pripevnenie zadného panelu nahradené západkami,“ priblížila pre tvnoviny.sk koordinátorka komunikácie IKEA Slovensko Veronika Bartošová.

Prečítajte si viac: