Od septembra čakajú cestujúcich MHD v Trenčíne nové zľavy. Lacnejšie budú cestovať darcovia krvi


Foto: Od septembra čakajú cestujúcich MHD v Trenčíne nové zľavy. Lacnejšie budú cestovať darcovia krvi Foto: Ilustračné. Zdroj: canva.com, imhd.sk

Od 1. septembra 2024 nadobúda v Trenčíne platnosť nová úprava tarify mestskej hromadnej dopravy (MHD), ktorá prináša výhodné cestovné pre ocenených viacnásobných darcov krvi. Trenčianske mestské zastupiteľstvo schválilo túto zmenu ako gesto uznania pre tých, ktorí svojou opakovanou darcovskou činnosťou prispievajú k záchrane životov, informuje trenčianska samospráva na svojom webe.

Kto získa zľavy a bezplatnú prepravu?

Držitelia Striebornej alebo Zlatej Janského plakety budú mať možnosť cestovať za polovičné ceny. Toto cenové zvýhodnenie sa bude vzťahovať na krátkodobé cestovné lístky (platné na 60 minút alebo 24 hodín) ako aj na predplatné lístky (platné na 30, 90 alebo 365 dní).

Pre držiteľov Diamantovej Janského plakety alebo Kňazovického medaily je pripravená ešte väčšia výhoda – od 1. septembra 2024 budú môcť využívať MHD v Trenčíne úplne bezplatne.


Ako preukázať nárok na zľavu alebo bezplatnú prepravu?

Cestujúci, ktorí chcú využiť tieto výhody, musia pri kontrole predložiť preukaz totožnosti a potvrdenie Slovenského červeného kríža o udelení príslušnej plakety alebo medaily. Tento doklad môžu predložiť buď vo fyzickej podobe, alebo prostredníctvom oficiálnej mobilnej aplikácie Národnej transfúznej služby SR (NTS SR).

Zároveň je potrebné mať dopravnú kartu MHD Trenčín vydanú spoločnosťou TD Transport (Transdev), nastavenú na zľavnené cestovné. Zmenu nastavenia karty bude možné uskutočniť od 2. septembra 2024 v Zákazníckom centre Transdev na Palackého ulici na základe preukazu totožnosti a potvrdenia Slovenského červeného kríža.

Podmienky pre držiteľov Bronzovej Janského plakety zostávajú nezmenené, títo cestujúci budú naďalej využívať MHD za doterajších podmienok. Táto úprava tarify je jedným zo spôsobov, akým sa Trenčín snaží oceniť prínos darcov krvi a zároveň ich motivovať k ďalšej pomoci druhým.