Dávajte si pozor, v Trenčianskom kraji hrozia dnes horúčavy až do 34 stupňov


Pre vysoké horúčavy hrozia kolapsy

Foto: Dávajte si pozor, v Trenčianskom kraji hrozia dnes horúčavy až do 34 stupňov Foto: ilustračné/freepik.com/LipikStockMedia

Horúčavy neustupujú, naopak oteplilo sa vo viacerých okresoch kraja. Aj dnes nás čaká vysoká teplotná záťaž. V Trenčianskom kraji sa teploty môžu vyšplhať až na 34 stupňov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre všetky časti kraja výstrahy prvého stupňa. Pripravte si vejáre a dostatok čistej vody, hrozia totiž zdravotné komplikácie. 

Výstraha platí od dnes pre všetky okresy v Trenčianskom kraji: Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov a Trenčín. Podľa meteorológov vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varuje SHMÚ.

Horúčavy budú pokračovať aj v nasledujúcich dňoch, pre Trenčiansky kraj hrozí zajtra a počas víkendu, zvýšená možnosť výstrahy až na druhý stupeň. O prípadných zmenách vás budeme informovať.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj