V Trenčianskom kraji vyhlásili výstrahy pred horúčavami, pozor najmä na malých školákov


SHMU vydalo výstrahu prvého stupňa pre Trenčiansky kraj

Foto: V Trenčianskom kraji vyhlásili výstrahy pred horúčavami, pozor najmä na malých školákov Foto: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR/freepik.com

Prvý pracovný deň v septembri začína pekne horúco. V Trenčianskom kraji sa teploty môžu vyšplhať až na 34 stupňov. Vyzerá to tak, že jeseň je tento týždeň v nedohľadne a čaká nás skôr septembrové kúpanie ako dážď. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre všetky časti nášho kraja výstrahu pred horúčavami, prvého stupňa. Pripravte si vejáre a dostatok čistej vody, hrozia totiž aj zdravotné komplikácie. 


Výstraha prvého stupňa platí pre všetky okresy v Trenčianskom kraji: Bánovce nad Bebravou, Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov a Trenčín. Podľa meteorológov vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varuje SHMÚ.

Horúčavy budú pokračovať aj v nasledujúcich dňoch, prvé ochladenie by malo prísť cez víkend.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj