Pozor, dnes v Prievidzi a Partizánskom platí od 13:00 výstraha až druhého stupňa pred horúčavami


Nezabudnite na príjem čistej vody, dnes hrozia zdravotné komplikácie

Foto: Pozor, dnes v Prievidzi a Partizánskom platí od 13:00 výstraha až druhého stupňa pred horúčavami Foto: ilustračné/freepik.com/asier_relampagoestudio

Horúčavy ani dnes neustúpia, naopak pre dva okresy Trenčianskeho kraja, platí výstraha až 2. stupňa. Čaká nás v priebehu celého dňa vysoká teplotná záťaž. V niektorých okresoch sa teploty môžu vyšplhať až na 35 stupňov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v našom kraji výstrahy prvého stupňa aj druhého stupňa. Pripravte si dostatok čistej vody a vyhýbajte sa priamemu slnku, hrozia totiž zdravotné komplikácie.

Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Partizánske Prievidza a to od 13:00 hod do 18:00 hod. V ostatných okresoch kraja zostáva teplotná záťaž na prvom stupni, čo tiež predstavuje zdravotné riziká. Podľa meteorológov vysoká teplota spôsobuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. „Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ varuje SHMÚ.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj