×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Najbližšie podujatie na Trenčianskom hrade poteší najmä milovníkov piva. Zavítajú aj pivovarníci z Čiech


Foto: Najbližšie podujatie na Trenčianskom hrade poteší najmä milovníkov piva. Zavítajú aj pivovarníci z Čiech Foto: Facebook/Trenčiansky hrad, pixabay

V sobotu 14. septembra mali Trenčiansky hrad navštíviť remeselníci a pivovarníci zo Slovenska a z Čiech, aby vám predviedli svoje umenie. Podujatie sa však z dôvodu nepriaznivého počasia presunulo o dva týždne neskôr, teda na sobotu 28. septembra. Hlavnou témou obľúbeného podujatia Tradície nás spájajú bude aj tento rok pivovarníctvo. Akcia prebehne od 14:00 do 18:00 hod.

Súčasne v južnom opevnení a v Čerešňovom sade bude prebiehať aj podujatie Remeslá nás spájajú, na ktorom sa ukážu šikovní drotári, drevorezbári, výrobcovia pastierskych bičov, kováči, sviečkari, krajčíri, košikári, tkáči, ale aj výrobcovia domácich sirupov, štiav, octov, olejov a iných výrobkov.

Vstupy na obe podujatia sú zdarma a konajú sa len v južnom opevnení hradu a v Čerešňovom sade. Vchod pre návštevníkov bude prístupný len od Breziny. Vstup na hrad a jeho okruhy bude spoplatnený.

Čo vás v rámci podujatia Tradície nás spájajú čaká?

  • Prezentácia remeselných pivovarov
  • Ochutnávka pív a pivných limonád zdarma od remeselných pivovarov Trenčiansky pivovar Lanius, U Ďurkových, Panský pivovar Bojnice.
  • Vystúpenia cimbalovej hudby Čaro muziky.
  • Pre deti budú v Čerešňovom sade pripravené športové a tvorivé aktivity.

Podujatie sa koná v rámci projektu cezhraničnej spolupráce TreBuChET – Trenčín, Bučovice. Práve vďaka projektu Chránime Európske Tradície mohlo byť úspešne zrekonštruované južné opevnenie hradu.

Prečítajte si viac: