×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Panelka pri Trenčíne zdražie takmer o dvojnásobok, rovnako ako sa predĺžil čas jej dokončenia


FOTO: Panelka pri Trenčíne zdražie takmer o dvojnásobok, rovnako ako sa predĺžil čas jej dokončenia
Galéria: 7 fotiek
Foto: Popradská Okružná

Práce na panelovej ceste sa už niekoľkokrát posúvali kvôli nepredvídateľným okolnostiam. Stavba sa tak môže predĺžiť až o dva a pol roka a vyzerá, že aj cena sa riadne predraží. Podľa informácií denníka N zdražie výstavba takmer o dvojnásobok.

Aktuálne informácie vyplývajú z posledného záznamu, ktorý uverejnila Slovenská správa ciest vo vestníku verejného obstarávania. Cena pôvodného kontraktu sa podľa výpočtov zvýši z 13,8 milióna eur na 25,6 milióna eur. Mosty ponad rieku Váh a Biskupický kanál bude treba zbúrať a postaviť nanovo, zhodli sa odborníci, ktorí vyhodnotili stav oboch mostov ako kritický.

Galéria: 7 fotiek

Slovenská správa ciest informovala denník E, že práce na rekonštrukcii úseku Chocholná – Mníchova Lehota v dôsledku toho môžu trvať asi do prelomu rokov 2026 a 2027, hoci pôvodne mali byť hotové už v minulom roku. Najdrahšou z príčin, ktorá vyjde ďalších 8,6 milióna eur, sú búracie práce. Predchádzajúce dodatky, ktoré navýšili cenu o ďalšie 3 milióny eur, sa týkali napríklad nárastu cien pre infláciu a vojnu.

Kvôli uzatvoreniu tejto frekventovanej cesty musia vodiči prechádzať obchádzkami, ktoré vedú aj časťami Trenčína, čo značne komplikuje dopravu najme v okolí Laugaricia, kde sa denne tvoria v popoludňajších hodinách kolóny. Uzávera komplikuje cestu aj autám prichádzajúcim z diaľnice D1 smerom na Prievidzu, ktorí takisto musia prechádzať cez mesto Trenčín.



Prečítajte si viac: