Ilavským okresom prejde viac ako 120 cyklistov: Ktoré cesty budú cez víkend uzavreté?


V sobotu sa konajú Majstrovstvá Slovenska do vrchu

Foto: Ilavským okresom prejde viac ako 120 cyklistov: Ktoré cesty budú cez víkend uzavreté? Foto: tsk.sk

V sobotu 7. septembra sa cyklisti predvedú v Majstrovstvách Slovenska do vrchu výšľapom do Vršatského Podhradia. V čase konania pretekov bude cesta v danom úseku úplne uzatvorená. Premávku budú riadiť policajti, hasiči aj usporiadatelia. Na trase je tiež zakázané parkovať vozidlá.

Na majstrovstvá sa prihlásilo viac ako 120 pretekárov. Štartovať budú o 13:00 hod. z areálu Agrofarmy Červený Kameň v minútových intervaloch. Cieľom preteku je priesmyk nad Vršatským Podhradím.

Trať je vyznačená červenými šípkami a bude od ranných hodín v sobotu uzavretá a označená zákazovými značkami. Zároveň budú v zatáčkach osadené zábrany. Počas pretekov budú použité aj výstražné a zvukové signalizačné zariadenia na autách.


Foto: vrsatskepodhradie.sk

V nedeľu 8. septembra bude prebiehať aj 61. ročník Medzinárodných dní cyklistiky v okruhu okolo DuTaF Centra v Dubnici nad Váhom. Ide zároveň aj o finále Slovenského pohára v cestnej cyklistike. Pretekári, ktorí nie sú registrovaní v Slovenskom zväze cyklistiky (SZC), štartujú o 9:30 hod. a registrovaní pretekári štartujú o 9:45 hod.

Trať má dĺžku 1,1 kilometra a ukončenie pretekov je predpokladané medzi 12:00 až 13:00 hod. Do priestoru štartu môžu vstupovať len pretekári. Ich sprievod sa môže pohybovať len pred štartovou páskou, za zábranami, alebo za posledným pretekárom na štarte.

Cestujúci a návštevníci, v záujme bezpečnosti vás aj pretekajúcich cyklistov vás prosíme o plné rešpektovanie pokynov organizátorov. Ďakujeme,“ uvádza župa na svojej internetovej stránke.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj