Premiér Fico dnes prvýkrát od atentátu zavíta do Handlovej. Kde všade ho môžete stretnúť


Robert Fico bude v piatok v Handlovej. Navštívi dve miesta

Foto: Premiér Fico dnes prvýkrát od atentátu zavíta do Handlovej. Kde všade ho môžete stretnúť Foto: dennikn.sk

V polovici mája Slovensko šokovala správa o atentáte na premiéra Roberta Fica. Postrelený bol pred domom kultúry, kde práve zasadala vláda. Útok, ktorý sa odohral za bieleho dňa, vyvolal vlnu šoku. Po vyše štyroch mesiacoch sa premiér opäť vracia do obce Handlová, kde ho chceli pripraviť o život. Deje sa tak v čase, keď sa rozhodlo, že útočníka nepustia na slobodu, pretože podľa súdu hrozí, že by útok zopakoval.Sudca má tiež pochybnosti, či v prípade útoku na premiéra ide o terorizmus, to ešte podľa neho musia vyšetrovatelia dokázať. 

Piatkový program premiéra Roberta Fica

Tlačový odbor Úradu vlády Slovenskej republiky zverejnil informácie o premiérovej návšteve Handlovej tento piatok, 6. septembra. Robert Fico sa o 10:00 hod. zúčastní slávnostného otvorenia školy, ktorá bola nedávno zrekonštruovaná. Po prestrihnutí pásky na Strednej odbornej škole, o 11:00 hod. navštívi výrobný závod na chov sladkovodných rýb, AGRO Rybia farma, o. z. so sídlom v Handlovej. V poobedných hodinách o krátko po 13:00 hod. premiéra čaká stretnutie so Silviou Grúberovou, primátorkou obce Handlová.


Atentát na Roberta Fica sa udial pred štyrmi mesiacmi, Zdroj/dennikn.sk

Od atentátu po prvýkrát 

Premiéra Roberta Fica (Smer) postrelili v Handlovej pred domom kultúry, kde práve zasadala vláda. Streľba zaznela v momente, keď premiér prišiel medzi ľudí pred budovu. Hoci sa útočníka podarilo rýchlo zadržať, bol to prvý takýto útok na vrcholného politika na Slovensku.

Robert Fico bol okamžite prevezený vrtuľníkom do nemocnice, kde sa podrobil akútnemu zákroku. Jeho zdravotný stav sa stabilizoval, no udalosť zanechala hlbokú stopu na politickej scéne aj v spoločnosti. 

Útočníkom bol 71-ročný muž z Levíc, ktorý mal zbraň legálne. Tento útok zanechal trvalé následky nielen na premiérovi, ale aj na celej vláde, ktorá musela prehodnotiť svoje bezpečnostné opatrenia.



Zdroj: Tlačový odbor Úradu vlády SR, dennik.sk, tvjoj.sk

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj