×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Do Trenčianskeho kraja má namierené hydinársky gigant. Do regiónu by mal priniesť 400 pracovných miest


Foto: Do Trenčianskeho kraja má namierené hydinársky gigant. Do regiónu by mal priniesť 400 pracovných miest
Galéria: 6 fotiek
Foto: pexels.com

Veľká hydinárska spoločnosť EU Poultry plánuje v Bošanoch postaviť novú výrobno-skladovú halu aj s administratívnymi priestormi. Investícia by mohla do regiónu Partizánske priniesť viac ako 400 pracovných miest. O zámere informoval portál Aktuality.sk na svojej webovej stránke.

Firma investuje do výstavby 48 miliónov eur. Hala má slúžiť predovšetkým na spracovanie hydinového mäsa do hotových polotovarov a ich ďalšiu expedíciu do distribučných stredísk, opísal investor svoj zámer, ktorý predložil oficiálnym orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie. Výstavba novej haly umožní spoločnosti rozšírenie svojho portfólia a zvýšenie pridanej hodnoty výrobkov.

Galéria: 6 fotiek

Popri výstavbe haly na výrobu, spracovanie a administratívu, bude investor počítať aj s stavbami súvisiacej infraštruktúry. Celková zastavaná plocha by mala predstavovať viac ako 40.000 štvorcových metrov. Investor zverejnil aj presnú predstavu o počte pracovných nových pozícií. 


Firma počíta do prevádzky s 35 zamestnancami v administratíve v jednozmennej prevádzke a 353 pracovníkmi v sklade. Priamo vo výrobe budú trojzmenné prevádzky. V druhom objekte s piatimi zamestnancami v administratíve a 25 pracovníkmi v sklade.

S prevádzkou novej haly a iných priestorov chce začať EU Poultry v závislosti od získania povolení v treťom kvartáli roka 2026. Zámer vybudovania novej prevádzky výrobcu podporí vláda SR. Na svojom rokovaní v máji schválila investičný stimul štyri milióny eur vo forme úľavy na dani z príjmu.


 



Prečítajte si viac: