×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Obrovský úspech Bánovčanky Kristíny Néč-Lapinovej. Na majstrovstvách sveta v triatlone získala striebro


Foto: Obrovský úspech Bánovčanky Kristíny Néč-Lapinovej. Na majstrovstvách sveta v triatlone získala striebro
Galéria: 9 fotiek
Foto: Kristina Lapinova

Slovenská športovkyňa Kristína Néč-Lapinová, ktorá žije v Bánovciach nad Bebravou, dosiahla obrovský úspech na majstrovstvách sveta v triatlone v austrálskom Townsville. V náročnej Elite kategórii si vybojovala striebornú medailu v disciplíne kros duatlon, ktorá kombinuje beh a cyklistiku v teréne.

Kristína predviedla výborný výkon na svetovom šampionáte, kde sa zišla elita tohto náročného športu. Kros duatlon patrí medzi najťažšie disciplíny, keďže športovci musia zvládnuť beh v náročnom teréne, následne prejsť na horský bicykel a nakoniec znovu absolvovať beh. Kristína ukázala svoju vynikajúcu kondíciu a bojového ducha, čo ju katapultovalo na druhé miesto a zabezpečilo jej striebro.

Galéria: 9 fotiek

Pre Slovensko je tento úspech výnimočný, pretože Kristína dlhodobo patrí medzi najlepšie slovenské triatlonistky a svojimi výkonmi šíri dobré meno krajiny na svetovej úrovni. Jej medaila je ocenením nielen za tvrdú tréningovú prácu, ale aj za obetavosť a odhodlanie, ktoré sú potrebné na dosiahnutie takýchto výsledkov.

Po pretekoch Kristína vyjadrila veľkú vďaku svojmu tímu, rodine a fanúšikom, ktorí ju počas príprav a pretekov podporovali. Som neuveriteľne šťastná, že sa mi podarilo získať túto medailu. Bola to tvrdá súťaž, ale odhodlanie a podpora môjho tímu ma hnali dopredu,“ povedala dojatá Kristína po zisku striebra. Osobne jej tento týždeň pogratuloval aj primátor Bánoviec nad Bebravou Róbert Gašparík.



Prečítajte si viac: