V Ilave kamionisti likvidujú dopravné značky na kruhovom objazde. Zvalia ich a pokračujú v jazde


Prejsť v Ilave cez kruhový prejazd je zrejme pre komponistov veľký problém

Foto: V Ilave kamionisti likvidujú dopravné značky na kruhovom objazde. Zvalia ich a pokračujú v jazde
Galéria: 5 fotiek
Foto: Tvnoviny

V Ilave je frekventovaný kruhový objazd, ktorým prechádzajú osobné autá, ale častokrát aj kamiónová doprava. Práve pre komponistov je však problém prejsť kruháč tak, aby nezachytili dopravné značenia. Nie vždy sa to podarí a vodiči zanechajú polámané značky aj výstražné prvky, ktoré musí opravovať mesto na vlastné náklady. Informuje o tom portál Tvnoviny.sk. 

Kamionisti sa bránia, že objazd je spravený komplikovane. Pre nákladnú dopravu a pre komponistov, ktorí tadiaľ neprechádzajú pravidelne, je problém značenie nezachytiť. Ide vraj doslova o centimetre. V poslednej dobe značky a výstražné prvky zachytili až tri kamióny, z toho dvaja vodiči incident neohlásili, ale z miesta ušli. 


Galéria: 5 fotiek

Dopravné značenia sa podľa primátora neoplatí už ani opravovať. Škoda je za viac ako 3000 eur. Tretí z vodičov, ktorí značenia zhodili, sa priznal a opravu zaplatí poisťovňa. Mesto si ju už ale zrejme radšej nechá na neskôr. „Už sa nám stalo, že aj tie výstražné prvky boli zhodené, čiže myslíme si, že je to márna a zbytočná práca,“ uviedol pre Tvnoviny primátor Ilavy Viktor Wiederman.

Kruhový objazd nie je v Ilave žiadnou novinkou, problém však je, že teraz prúdi množstvo kamiónov cez mesto, ktoré obchádzajú rekonštruovaný úsek medzi Chocholnou a Mníchovou Lehotou. „My túto situáciu vnímame ako rizikovú pre chodcov a snažíme sa teda nájsť riešenia,“ dodal primátor Ilavy, ktorý tiež avizuje, že majú v pláne rozšíriť ostrovček, vďaka ktorému sa upraví šírka prejazdu zhruba o pol metra. 
 
 
 






Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj