×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Obyvatelia z Trenčína sa sťažujú na smeti v širšom centre mesta. Tam kde boli kvety, sú teraz igelity a odpad


Foto: Obyvatelia z Trenčína sa sťažujú na smeti v širšom centre mesta. Tam kde boli kvety, sú teraz igelity a odpad
Galéria: 3 fotky
Foto: FB Trenčania

Obyvatelia mesta Trenčín začali veľkú diskusiu po uverejnení fotografií z Braneckého ulice. Pýtajú sa ako je možné, že sa v budúcom Európskom hlavnom meste kultúry objavujú odpadky v širšom centre mesta tam, kde bývali kvety a udržiavaná výsadba. Fotografie sa objavili na navštevovanej verejnej skupine Trenčania. 

Niektorí tvrdia, že je to len spoluobčanoch, iní že je to vecou polície, či mesta, no mnohí sa zhodli, že sa za neporiadkom na verejnom priestore skrýva zlá výchova. „Radi sa tam zgrupujú popíjajúci občania, je tam chládok, zátišie a nikto ich neruší. Je smutné, že mestská polícia to vie, lebo všetci to vieme. A nič s tým nerobí,” píše Zdena, ktorú však konfrontujú s tým, že polícia na mieste nemôže byť nepretržite.

Galéria: 3 fotky

Mestská polícia na mieste pravidelne hliadkuje a v prípade bezdomovcov, ktorí taktiež vyhľadávajú Braneckého ulicu, častokrát po upozornení odchádzajú a presnú sa na iné miesto. Polícia však vysvetľuje, že v takýchto prípadoch nemôžu zabrániť tomu, že sa situácia opäť o hodinu nezopakuje. „Môžu chodiť aj desaťkrát za deň, vždy sa tam tí istí vrátia a narobia neporiadok,” píše Jarmila.


Jedna z diskutujúcich upozornila, že odpadky sa tam objavujú po tom, čo začala výstavba objektu na Námestí sv. Anny.Pracovníci sa tam, momentálne stravujú každý deň. Je to skôr o uvedomení sa spoluobčanov a nie mesta, ktoré nemôže hneď vzápätí upratať po niekom, kto to tam stále chodí momentálne robiť, a to sú dospelí ľudia,” upozorňuje Zuzana. 

Životné prostredie mesta Trenčín momentálne neeviduje takéto hlásenia, odporúča však obyvateľom v takýchto prípadoch poslať mail aj s fotografiou a nahlásiť skládky odpadu Mestskej polícií, ktorá začne konať podľa predpísaných postupov. 


 



Prečítajte si viac: