×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Trenčania spomínajú na starý štadión pod Sokolicami. Mnohí už netušia, že tu kedysi stálo významné športovisko


FOTO: Trenčania spomínajú na starý štadión pod Sokolicami. Mnohí už netušia, že tu kedysi stálo významné športovisko
Galéria: 5 fotiek
Foto: FB Trenčania

Športovisko, na ktorom vyrástlo mnoho úspešných atlétov z Trenčína a aj okolia, dnes už neexistuje. Atletický štadión pod Sokolicami však vyvolal spomienky u mnohých, ktorí majú spomienky spojené nie len so športom, ale aj kultúrou v meste. 

Na verejnej skupine Trenčan na sociálnej sieti sa objavili historické fotky, ktoré pritiahli pozornosť obyvateľov mesta. Zhruba 50 rokov dozadu tu vyrástlo niekoľko desiatok atlétov, ktorí spomínajú na slávny štadión. Priestor slúžil zhruba od 60-tych rokov do prelomu milénia. „50 rokov dozadu som 4x týždenne na štadióne pod Sokolicami trénovala atletiku,” spomína pani Iveta.

Galéria: 5 fotiek

V diskusií sa dokonca našlo zopár obyvateľov, ktorí štadión spravovali alebo majú príbuzných, ktorí boli členmi hospodárstva objektu. „Môj dedko aj tatinko robili hospodárov na štadióne,” píše Denisa, ktorá tiež spomína, že v blízkosti sa nachádzalo dokonca aj kúpalisko, ktoré bolo zjavne mimoriadne obľúbené. „Na kúpalisku bývali moji dedko s babkou. Krásne časy, naše detstvo,” dodáva Denisa, ku ktorej sa pridali ďalší. 


„To boli super časy, kúpalisko bolo parádne, cele dni sme tam trávili, domov odbehli len jest. Pripadne susedia nám urobili mastný chleba s cibuľou a sifónovú malinovku dali. Skvelé detstvo sme mali,” pripojila sa pani Jana, ktorá takisto spoznala lokalitu pod Sokolicami, ktorá sa časom zmenila viac na priemyselnú oblasť.

V dnešnej dobe zo športovísk, ktoré sa tu nachádzali, stoja už len tenisové kurty. 





Prečítajte si viac: