×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Lovci duchov zachytili v Trenčianskom kraji až tri miesta s paranormálnymi javmi, Čachtice im vyrazili dych


Foto: Lovci duchov zachytili v Trenčianskom kraji až tri miesta s paranormálnymi javmi, Čachtice im vyrazili dych
Galéria: 8 fotiek
Foto: Slovak Ghost Hunters

Známa slovenská partička lovcov duchov, ktorú poznáme pod názvom Slovak Ghost Hunters (SGH) navštívila v Trenčianskom kraji až tri miesta, ktoré sa prejavili paranormálnymi energiami. Beckov, bývalá Fatima v Trenčíne pod hradom a Čachtice. Práve posledné z miest prekvapilo silnou aktivitou aj samotných lovcov.

Všetky tieto miesta boli istým spôsobom zaujímavé a aktívne z hľadiska paranormálnych javov. „Na hrade Beckov sa nám podarili zachytiť hlasy duchov, tiež siluetu na Termokameru, z ničoho nič sa nám vypla kamera a 3x sa vybili baterky a prístroj K2, ktorý zaznamenáva energiu v blízkosti, svietil až do červenej diódy,” opisuje zážitok lovkyňa Baška Hrdinová.

Galéria: 8 fotiek

Najväčšiu aktivitu z troch spomínaných miest sa prejavila kúria v Čachticiach. Práve v nej mala krvavá panovníčka Alžbeta umučiť dve zo svojich slúžok. To čo tam zachytili vyrazilo dych aj samotným lovcom. „Entity nám hýbali s našimi prístrojmi a reagovali na naše otázky. Na hrade sme zaznamenali na diktafón odpoveď ,,krv,,. Počuli sme kroky a v podzemí sa nám hýbal Ruženec, v tom čase sa nám vypli kamery,” opisuje situáciu Baška s tým, že zachytili aj hlas malého chlapca, ktorý im povedal že má 12 rokov.

To čo nasledovalo potom však vyženie husiu kožu každému. „Potom nám niečo povedalo na Spirit box ,,zabi ho,. Spirit box je prístroj, ktorý okamžite detekuje hlas a odpovede duchov, ktorý funguje na základe AM a FM vĺn, cez ktoré hlas ducha prejde,” vysvetľuje lovkyňa s akými zariadenia pracujú a zároveň prízvukuje, že to čo robia je stále ich koníček a nie zamestnanie.


Galéria: 8 fotiek

Vstupujú na miesta s vedomím rôznych rizík. „Každý náš výjazd je nebezpečný. Chodíme niekedy na miesta, ktoré sú už v dezolátnom stave, môžu sa zrútiť, preto pozeráme za svetla stav budovy. Tiež je tam samozrejme riziko, že si môžeme nejakú dušu doniesť domov. Preto chodíme na takéto miesta s čistou hlavou a tiež aj odchádzame s čistou hlavou,” dodáva Baška s tým, že podľa nej sa skôr treba báť živých a nie mŕtvych.

Lovci sa v blízkej dobe chystajú navštíviť ďalšie miesto v Trenčianskom kraji, no kým nemajú potrebné povolenia, nechceli prezradiť kam majú namierené. Prezradili však, že ide o veľmi zaujímavé miesto z ich hľadiska a určite nás budú informovať. 

 




Prečítajte si viac: