×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Nepriaznivé počasie úradovalo. Na diaľnici D1 pri Trenčíne sa stali tri vážne dopravné nehody


FOTO: Nepriaznivé počasie úradovalo. Na diaľnici D1 pri Trenčíne sa stali tri vážne dopravné nehody
Galéria: 4 fotky
Foto: KR HaZZ v Trenčíne

Pondelok priniesol na diaľnici D1 pri Trenčíne až tri vážne dopravné nehody. Prvá nehoda sa stala krátko po siedmej hodine ráno na 113. kilometri diaľnice v smere na Bratislavu, kde sa zrazili dve osobné motorové vozidlá. Na miesto okamžite dorazili šiesti hasiči z Trenčína s tromi zásahovými vozidlami.

Oba havarované automobily zostali odstavené mimo vozovky, a zasahujúci hasiči zabezpečili miesto nehody, pričom preverili zdravotný stav všetkých piatich účastníkov. Našťastie, nikto neutrpel vážne zranenia a premávka bola presmerovaná do jedného jazdného pruhu, čo zmiernilo dopravné obmedzenia.

Galéria: 4 fotky

Druhá nehoda bola nahlásená krátko pred deviatou hodinou ráno na 129. kilometri diaľnice. „Prvotným prieskum bolo zistené, že havarovaný automobil zišiel z diaľnice, prerazil oplotenie a zostal uviaznutý mimo vozovky v priľahlom poli. V dôsledku dopravnej nehody sa z dvoch účastníkov zranila jedna osoba,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík. Zranenú osobu okamžite ošetili prítomní hasiči a neskôr ju previezli do trenčianskej nemocnice.

„Následne príslušníci HaZZ na postihnutom automobile vykonali protipožiarne opatrenia, po čom miesto udalosti odovzdali polícii a pracovníkom diaľničnej patroly. K úniku prevádzkových kvapalín z havarovaného vozidla nedošlo,“ dodal Petrík.


Úsek na diaľnici D1 museli uzavrieť

Posledná nehoda sa stala o 16:00 hod. na 132. kilometri diaľnice pri obci Skalka, v smere na Žilinu. Osobné vozidlo narazilo do zvodidiel, pričom jeho vodič utrpel zranenia a musel byť prevezený do nemocnice. Auto zostalo uviaznuté v rýchlom jazdnom pruhu, čo si vyžiadalo úplné uzavretie úseku.

  „Zasahujúci príslušníci HaZZ z Trenčína ohraničili miesto udalosti dopravným značením a súčasne zdravotní záchranári HaZZ poskytli zranenej osobe prvotné a druhotné vyšetrenie, uviedol Petrík. Zraneného vodiča si následne prevzala posádka Záchrannej zdravotnej služby (ZZS), ktorá zraneného vodiča odviezla na ďalšie ošetrenie do nemocnice.

 

Hasiči následne zabezpečili havarovaný automobil proti vzniku požiaru, po čom miesto udalosti odovzdali príslušníkom diaľničnej polície. Tieto nehody spôsobili nielen zranenia, ale aj značné dopravné komplikácie na diaľnici D1, kde bola v niektorých úsekoch obmedzená alebo úplne zastavená premávka.



Prečítajte si viac: