×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Trenčiansky hrad sprístupnil výstavu s replikami zo starovekého Egypta


FOTO: Trenčiansky hrad sprístupnil výstavu s replikami zo starovekého Egypta
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Trenčiansky hrad

Zaujímate sa o históriu a kultúru starovekého Egypta? Aby ste ju spoznali nemusíte cestovať až do krajiny faraónov. Na Trenčianskom hrade totiž otvorili novú výstavu Egypt dar Nílu, ktorá prináša bohatstvo starovekej egyptskej civilizácie na Slovensko.

Trenčiansky hrad na sociálnom médiu informuje, že návštevníci sa môžu tešiť na repliky sôch zo starovekého Egypta zo zbierky Jána Hertlíka. Ide o rodáka z Handlovej a zberateľa replík starovekých kultúr, papierových betlehemov a vianočných ozdôb.

„Okrem bohatých spomienok si z ciest nosí aj suveníry v podobe starovekých replík, ktoré upravuje rôznymi maliarskymi technikami na podobu originálov vystavených v múzeách po celom svete,“ vysvetlil Trenčiansky hrad v príspevku na sociálnom médiu.

Výstava Egypt dar Nílu tematicky nadväzuje na výstavu Suvenír, ktorú mohli návštevníci vidieť počas uplynulej letnej sezóny. Zároveň tematicky dopĺňa výstavu z Českého egyptologického ústavu FF UK  Čaro objavovania - Od hieroglyfov k Tutanchamónovi.

„Obe tieto výstavy môžete vidieť súčasne až do 2.2.2025.  Preneste sa vďaka nim až do starovekého Egypta a objavujte, obdivujte, premýšľajte… skrátka, strávte plnohodnotne a príjemne svoj voľný čas,“ uzavrel Trenčiansky hrad pozvánku.

Miesto: -
Dátum: -




Prečítajte si viac: