Pred okresný súd v Trenčíne sa postavil najhľadanejší Slovák. Zadržali ho v Kolumbii, obvinený je za drogovú činnosť


Pred trenčiansky súd sa postavil jeden z najhľadanejších Slovákov

Foto: Pred okresný súd v Trenčíne sa postavil najhľadanejší Slovák. Zadržali ho v Kolumbii, obvinený je za drogovú činnosť Foto: Trenčín

V stredu 11. septembra sa pred trenčiansky okresný súd postavil jeden z najhľadanejších Slovákov. Podľa informácií prokuratúry bol dlhý čas šéfom organizovanej skupiny, ktorá okrem Slovenska pôsobila aj v Českej republike. Obvinený je z drogovej trestnej činnosti. Informuje o tom portál noviny.sk.

Michal P. patril k najhľadanejším ľuďom v Európe. Posvietil si na neho aj Interpol. V marci 2023 sa ho policajtom podarilo zadržať v Kolumbii, kde sa skrýval niekoľko mesiacov. Na Slovensko bol vydaný koncom minulého roka.

„Na obvineného M. P. podal prokurátor obžalobu pre obzvlášť vážny zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, ich držanie a obchodovanie s nimi,“ priblížil pre noviny.sk Vlastimil Krokvička z Krajskej prokuratúry v Trenčíne.

Včera ho eskortovali pred okresný súd na predbežné prejednanie obžaloby. Ako dodáva Krokvička, ako hlavný šéf organizovanej skupiny pôsobil na území Trenčianskeho, Bratislavského a Žilinského kraja či na území susedného Česka. Drogový prípad, ktorý súvisí s jeho zatknutím, je označený slovenskou políciou ako Parketár.


„M. P. si mal zaobstarať finančné prostriedky na nákup drogy v Nemecku, ktorú na území Slovenskej a Českej republiky potom v množstve 10 kilogramov raz mesačne v hodnote 170-tisíc eur distribuoval ďalším členom skupiny,“ ozrejmil prípad Krokvička.

V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 rokov. Za drogovú trestnú činnosť bol obvinený už v minulosti na Slovensku a v Rakúsku.

Na včerajšom pojednávaní sudca obžalobu odmietol. Voči jeho rozhodnutiu prokurátor podal sťažnosť. O osude Michala P. bude tak rozhodovať krajský súd v Trenčíne. Momentálne zostáva naďalej obvinený a vo väzbe.



Trnava
Košice
Banská Bystrica
Nitra
Žilina
Bratislava
Prešov
Nitra
Žilina
Prešov
Bratislava
Košice
Banská Bystrica
Trnava