×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Na Myjave hrozí tretí stupeň povodňovej aktivity. Vo všetkých okresoch platí výstraha pred silným dažďom


Foto: Na Myjave hrozí tretí stupeň povodňovej aktivity. Vo všetkých okresoch platí výstraha pred silným dažďom Foto: unsplash.com

Extrémne počasie bude pokračovať aj v sobotu. Meteorológovia SHMÚ vydali výstrahy druhého stupňa pred dažďom v okresoch Bánovce nad Bebravou, Ilava, Nové mesto nad Váhom, Partizánske, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Trenčín. Pre okres Myjava platí výstraha tretieho stupňa. 

„V okrese Myjava sa ojedinele očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom 230 mm. Tento úhrn zrážok predstavuje všeobecné ohrozenie ľudských aktivít. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti extrémne vysoké a predpokladá sa, že spôsobia veľké škody a ohrozia ľudské životy,“ uvádzajú meteorológovia. 

Zdroj: SHMÚ

Výstraha druhého stupňa platí vo všetkých okresoch Trenčianskeho kraja aj pred silným vetrom, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 23 - 29 m/s.

V okrese Myjava hrozí výstraha tretieho stupňa pred povodňami. „Vzhľadom na predpokladané zrážky očakávame na Myjave a jej prítokoch výrazný vzostup vodných hladín s prekročením SPA. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo vodných tokov,“ informuje SHMÚ. V ostatných okresoch Trenčianskeho kraja platí výstraha druhého stupňa. 

Prečítajte si viac: