×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Aké počasie nás čaká v nedeľu? Na Myjave vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity


Foto: Aké počasie nás čaká v nedeľu? Na Myjave vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity Foto: Facebook/Bratislavský kraj

Extrémne počasie bude pokračovať aj v nedeľu. Meteorológovia SHMÚ vydali výstrahy druhého stupňa pred dažďom v okresoch Bánovce nad Bebravou, Ilava, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica, Púchov a Trenčín. Pre okres Malacky platí výstraha tretieho stupňa a pre okresy Prievidza a Partizánske výstraha prvého stupňa. Bude prevažne zamračené, chladné počasie s teplotou od 13 až 20 stupňov Celzia.

„V okrese Myjava sa ojedinele očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom 230 mm. Tento úhrn zrážok predstavuje všeobecné ohrozenie ľudských aktivít. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti extrémne vysoké a predpokladá sa, že spôsobia veľké škody a ohrozia ľudské životy,“ uvádzajú meteorológovia. 

Platí aj výstraha pred povodňami a to najmä v oblasti Malých Karpát a na Záhorí. „Vzhľadom na už spadnuté a predpokladané zrážky v nemeckom a rakúskom povodí Dunaja a českom povodí Moravy očakávame na slovenskom úseku Dunaja a v dolnej časti slovenského úseku Moravy výrazný vzostup vodných hladín s prekročením SPA. Je predpoklad výskytu povodňových javov aj na menších tokoch stekajúcich z Malých Karpát a sprievodných povodňových javov mimo vodných tokov,“ informuje SHMÚ. 

Výstraha druhého stupňa pred povodňami platí pre Trenčiansky kraj. Na rizikových miestach zasahujú policajti a vojaci, ktorí stavajú protipovodňové zábrany.

Prečítajte si viac: