×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Na Brezine pripravuje mesto zmenu parkovania. Samospráva chce dostať autá z lesa


Foto: Na Brezine pripravuje mesto zmenu parkovania. Samospráva chce dostať autá z lesa
Galéria: 5 fotiek
Foto: Trenčín parkovanie

Na príjazdovej ceste na Brezinu bude upravené parkovanie, mesto chce zmenou odstrániť autá z lesoparku. Doplnené bude nové vodorovné značenie na vonkajšom oblúku. Vodiči by preto mali zbystriť pozornosť a všímať si nové značenie, informuje portál Trenčín parkovanie na svojom webe.

V oblasti Breziny býva najmä počas teplých dní prebytok áut. Mesto sa preto rozhodlo situáciu riešiť zmenou organizácie parkovania. „Dôvodom potreby riešenia statickej dopravy na hornej časti Kukučínovej ulice je zlepšiť bezpečnosť v lesoparku a zamedziť chaotickému parkovaniu,“ píše mesto. Návštevníci si zvykli parkovať vo vnútornom oblúku hornej časti cesty pri zvodidlách. To sa však čoskoro zmení.

Galéria: 5 fotiek

Súčasný spôsob parkovania nie je možné zachovať, preto budú miesta vyznačené na opačnej vozovky. Takéto riešenie odsúhlasil aj okresný dopravný inšpektorát, je totiž bezpečnejšie a zabezpečuje lepší rozhľad pri zachádzaní aj výjazde z parkovacieho miesta,” dodáva mesto na stránke parkovania.

Vodič, ktorý bude chcieť po novom parkovať v hornej časti pôjde až na koniec vyznačeného parkovacieho pásu, kde sa pred značkou zákazu vjazdu na rázcestí pri kríži otočí a pôjde späť zaparkovať. Parkovať sa bude len v smere jazdy na ľubovoľné voľné miesto. 


Zmeny, ktoré mesto pripravuje:

Zákaz vjazdu pre všetky motorové vozidlá od odbočky z cesty až k detskému ihrisku a hotelu (povolený dopravnou značkou  bude iba vjazd pre vozidlá správy lesoparku a vozidlá s povolením hotela Veverica)

Maximálna povolená rýchlosť 30 km/h – tento úsek cesty bude zaradený do Zóny 30, s  maximálnou povolenou rýchlosťou 30 km/h.  Zónové značky nahradia terajšie značky najvyššej dovolenej rýchlosti 30 km/h, ktoré boli umiestnené iba na niektorých úsekoch, pred spomaľovačmi.

Parkovací pás – naplánovaný je na dvoch miestach (za prudkou zákrutou v strednej časti vpravo v smere jazdy od Ul. gen. Štefánika) a na ľavej strane v smere jazdy vo vonkajšom oblúku vozovky na vrchnej časti. Môže tu parkovať cca 41 vozidiel.

Vyhradené parkovanie – na úrovni rázcestia pri kríži budú dve miesta pre vozidlá označené parkovacím preukazom.




Prečítajte si viac: