×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Vodič havaroval pri Zlatníkoch. Nemal doklady a nafúkal skoro tri promile


Foto: Vodič havaroval pri Zlatníkoch. Nemal doklady a nafúkal skoro tri promile
Galéria: 3 fotky
Foto: Polícia TN

Mladý muž sa rozhodol, že bude dobrý nápad sadnúť za volant auta bez dokladov a poriadne podgurážený. Policajti z Okresného dopravného inšpektorátu Bánovce nad Bebravou boli v nočných hodinách z piatka na sobotu privolaní k dopravnej nehode v katastri obce Zlatníky pri rybníku Kulháň.

Muž spôsobil dopravnú nehodu, no vyviazol bez zranení. „Na základe doteraz zisteného, 31 – ročný vodič potom ako požil alkoholické nápoje sadol za volant vozidla zn. Škoda Octavia a spôsobil dopravnú nehodu tým, že sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla,” píše polícia SR - Trenčiansky kraj na svojom profile.


Galéria: 3 fotky

Podľa všetkého vodič zišiel vpravo mimo cestu a cez trávnatý svah narazil do lesného porastu. Následne sa s autom prevrátil na ľavý bok. „Po príchode policajtov bol účastník dopravnej nehody podrobený dychovej skúške, ktorá skončila s výsledkom merania 2,65 promile alkoholu v dychu. Opakovaná skúška skončila s výsledkom 2,75 promile alkoholu,“ dodáva polícia.

Vodiča policajti vyzvali na predloženie osobných dokladov, ktoré viedli ku zarážajúcemu zisteniu. „31 – ročný muž bol rovnako vyzvaný na predloženie dokladov, ktoré nepredložil, z dôvodu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia.“

Policajti z ODI Bánovce nad Bebravou muža v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol muž povereným príslušníkom PZ Okresného dopravného inšpektorátu v Bánovciach nad Bebravou obvinený z prečinu Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. O tom, aký trest mu bude udelený, rozhodne súd.



Prečítajte si viac: