×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Hasiči v Trenčianskom kraji zasahovali cez víkend vyše stokrát kvôli intenzívnym dažďom. Najhoršie to bolo v nedeľu


Foto: Hasiči v Trenčianskom kraji zasahovali cez víkend vyše stokrát kvôli intenzívnym dažďom. Najhoršie to bolo v nedeľu Foto: KR HaZZ v Trenčíne

Počas uplynulého víkendu zasahovali hasiči v Trenčianskom kraji viackrát v dôsledku nepriaznivého počasia a silných dažďov. V dňoch 13. až 16. septembra sa ich zásahy týkali najmä odstraňovania popadaných stromov, čerpania vody zo zatopených objektov a stavania protipovodňových zábran. Informoval o tom Marián Petrík, hovorca Krajského riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Trenčíne.

Zásahy 13. až 14. septembra:

Od 13. septembra ráno od 6:00 hod. do ďalšieho rána hasiči zasahovali osemkrát. Najčastejšie šlo o odstraňovanie stromov, ktoré spadli na cesty v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Myjava, Púchov a Prievidza. Pri týchto zásahoch bolo nasadených 18 profesionálnych hasičov a 6 dobrovoľníkov s 8 kusmi hasičskej techniky.

Zásahy 14. až 15. septembra:

Nasledujúci deň, od 14. do 15. septembra, sa počet zásahov zvýšil na 40. Hasiči odčerpávali vodu zo zatopených objektov a odstraňovali spadnuté stromy v okresoch Trenčín, Ilava, Nové Mesto nad Váhom, Myjava, Púchov a Prievidza. Na tieto zásahy bolo nasadených 65 hasičov a 94 dobrovoľníkov, ktorí používali celkovo 46 kusov techniky.

Zásahy 15. – 16. septembra:

Najkritickejší bol deň 15. septembra, kedy hasiči zasahovali až 59-krát. V tomto období sa okrem odstraňovania popadaných stromov a čerpania vody zamerali aj na stavanie protipovodňových zábran. Zasahovalo 53 profesionálnych hasičov a 209 dobrovoľných, ktorí mali k dispozícii 80 kusov techniky.

Počas týchto troch dní tak Trenčiansky kraj zaznamenal spolu 107 zásahov hasičov, ktorí bojovali s dôsledkami nepriaznivého počasia, najmä v podobe silných dažďov a povodní.

Prečítajte si viac: