×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Po rokoch čakania sa dočkali. V Handlovej začína rozsiahla rekonštrukcia ciest na Mierovom námestí


Foto: Po rokoch čakania sa dočkali. V Handlovej začína rozsiahla rekonštrukcia ciest na Mierovom námestí
Galéria: 6 fotiek
Foto: Mesto Handlová

Obyvatelia Handlovej sa po dlhých rokoch čakania dočkajú výraznej investície do dopravnej infraštruktúry. Na Mierovom námestí sa od utorka 17. septembra 2024 začne s rekonštrukciou a opravami komunikácií, ktorá je financovaná z mestského rozpočtu a príspevku od vlády SR. Celková suma projektu presahuje 389-tisíc eur. Cieľom rekonštrukcie je zlepšenie plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky, ako aj zvýšenie komfortu pre obyvateľov a návštevníkov mesta. Samospráva o tom informovala na svojej webovej stránke.

Práce na Mierovom námestí budú prebiehať za úplnej uzávierky tejto časti komunikácie. Doprava bude dočasne presmerovaná a ulica Lipová sa počas prác zjednosmerní, aby sa zabezpečila plynulosť premávky.

„Smer jednosmernej komunikácie bude totožný so smerom pred základnou školou v smere na ulicu Československej armády. Po ukončení opravy a rekonštrukcie Mierového námestia bude stavebník pokračovať opravou komunikácie na Lipovej ulici,“ priblížili z mesta.

Vytvoria nové parkovacie miesta aj plochy na komunálny odpad

Rekonštrukcia bude zahŕňať opravy ciest, vytvorenie nových parkovacích miest, úpravu plôch na nádoby pre komunálny odpad a opravu chodníkov. Obyvateľov mesto vyzýva, aby rešpektovali dočasné dopravné značenie a mali trpezlivosť počas doby trvania prác, ktoré sú naplánované do 31. októbra 2024, v závislosti od poveternostných podmienok.


Galéria: 6 fotiek

„Stavenisko bude oplotené, prístup ku jednotlivým nehnuteľnostiam bude zachovaný, prípadne upravený. Na Mierovom námestí nebude počas opráv a rekonštrukcie možné parkovanie motorových vozidiel. Stavebná činnosť môže spôsobiť zvýšenú hlučnosť a prašnosť. Mesto Handlová vopred ďakuje obyvateľom za strpenie tohto dočasného nepohodlia,“ upozornila handlovská radnica.

Rekonštrukcia je financovaná z vlastných zdrojov mesta Handlová a zo schváleného príspevku vlády SR vo výške 88 500 eur. Celkové náklady na opravu a rekonštrukciu komunikácií, nových parkovacích plôch, plochy na nádoby na komunálny odpad, chodníkov na ul. Mierové námestie a ul. Lipová sú vo výške 389 753,15 eur.



Prečítajte si viac: