×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Obyvatelia z Moravského Lieskového ďakujú hasičom za pomoc pri záplavách. Ďakujeme, že vás máme, píšu


FOTO: Obyvatelia z Moravského Lieskového ďakujú hasičom za pomoc pri záplavách. Ďakujeme, že vás máme, píšu
Galéria: 11 fotiek
Foto: DHZ Miškech Dedinka

Tak ako mnoho iných obcí na Slovensku, aj Moravské Lieskové prešlo skúškou mobilizácie a spolupatričnosti obyvateľov a hasičov. Mnoho domácností sa ocitlo pod vodou a hasiči mali plné ruky práce, no nakoniec sa im podarilo umiestniť protipovodňové zábrany a odstrániť nebezpečné popadané stromy.

Ráno 15. 9. 2024 o 6:40 hod. bol z Krajského operačného strediska (KOS) Integrovaného záchranného systému (IZS) v Trenčíne vyhlásený poplach pre náš DHZO Lubina v súvislosti so zhoršujúcou sa povodňovou situáciou v obci Moravské Lieskové, píšu hasiči na svojom profile. 

Galéria: 11 fotiek

Na zásah bolo vyslaných 7 členov DHZO Lubina s technikou s protipovodňovým prívesom a Nissan Xtrail. Na zmiernenie povodňovej situácie boli použité protipovodňové bariéry Gumotex, ktoré sme rozložili popri potoku na Bučkovci,” vysvetľujú hasiči akým spôsobom pomáhali vodu presmerovať od obydlí, za čo im okamžite začali obyvatelia posielať podporné správy a vyjadrenia vďaky za pomoc pri záplavách.

„Držte sa a ďakujeme, že vás máme, toto čo sa deje je čistá katastrofa,” píše pani Eva pod príspevkom o zásahu, ku ktorej sa pridala pani Ľudmila a ďalší. „Nech sa podarí uchrániť majetok, veľká úcta vám.” Obyvatelia zároveň posielali fotky zo zásahu ako prejav vďaky a solidarity v ťažko skúšanej obci. Domáci ocenili prácu nie len hasičov, ale aj vedenia obce. 


Niečo neuveriteľné, to sa nedá ani povedať, čo tí ľudia zažívajú. Tá potopa bola predpovedaná a vedeli sme sa na situáciu pripraviť, aspoň tých starých ľudí sme vedeli evakuovať, no a takisto náš starosta robí všetko preto, aby udržal celú situáciu pod kontrolou, veľmi ďakujeme,” píše pán Peter.


 




Prečítajte si viac: