×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO+VIDEO: Nová Bošáca sa bráni. Vypustenie rybníkov potopu nespôsobilo, tvrdí a ďakuje hasičom za ich pomoc


Foto: FOTO+VIDEO: Nová Bošáca sa bráni. Vypustenie rybníkov potopu nespôsobilo, tvrdí a ďakuje hasičom za ich pomoc
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Jaroslav Kukuča

Viaceré obce v Trenčianskom kraji sa spamätávajú z povodní, ktoré zaplavili tamojšie príbytky a záhrady. Po poklese vodných tokov začali miestni obyvatelia spoločne s hasičmi intenzívne odstraňovať spôsobené škody. Záplavy poškodili menšie cesty, mosty a zasiahli aj viaceré rodinné domy, kde narušili ich statiku a majetok.

Záplavy potrápili aj obec Nová Bošáca, ktorá okrem povodní čelila aj kritike. Na sociálnej sieti reagovala na obvinenia týkajúce sa nedávnej povodne, ktorá zaliala časť obce. Diskutovalo sa o tom, že vypustenie rybníkov mohlo prispieť k záplavám. Obec však tieto tvrdenia odmieta a tvrdí, že rybníky nijako neovplyvnili vybreženie potoka.

„Obec Nová Bošáca oznamuje, že informácia o vypustení březovských rybníkov je nepravdivá a rybníky nijako neovplyvnili vybreženie potoka, ktorý zalial časť obce Nová Bošáca,“ píše obec na sociálniej sieti.


Galéria: 8 fotiek

Naopak, predstavitelia obce ďakujú hasičom a ďalším záchranným zložkám za pomoc pri zvládaní situácie a ochrane majetku a obyvateľov pred ďalšími škodami spôsobenými silným dažďom a rozvodnenými tokmi.

„My tiež ďakujeme všetkým chlapcom - hasičom na čele s Peťom Uherčikom, veľmi nám pomohli s odčerpaním vody. Teraz len pomaly upratovať tu spúšť, čo zostala,“ poďakovala sa Ingrid. 

„Dnes ráno to bolo horšie ako na vojne. Budíček a bez hygieny a raňajok do zásahového obleku,“ napísal Števo v deň najväčších zápláv.



Prečítajte si viac: