×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Topfest po 25 rokoch definitívne končí. Podporiť chce vznik nového rockového festivalu


Foto: Topfest po 25 rokoch definitívne končí. Podporiť chce vznik nového rockového festivalu

Festival Topfest toho za dva roky zažil viac než dosť. Spor dvoch bývalých spoločníkov o značku vyústil až do toho, že minulý rok sa konali dve podujatia s rovnakým názvom. Tento rok, pre zmenu, nebolo ani jedno. Ešte pred letom súd rozhodol, že majiteľom značky je Dušan Drobný. Aká je budúcnosť obľúbeného festivalu rockerov? Organizátori zverejnili smutnú správu. 

„Pán Kollár po odcudzení a nelegálnom užívaní značky napáchal nenapraviteľné škody. Spôsobil poškodenie mena, ktoré sme budovali 25 rokov a to nie len doma, ale aj v zahraničí. Čaká nás ešte niekoľko súdnych sporov, ktoré nás budú stáť mnoho úsilia a financií. Preto sme sa rozhodli pre zrejme jediné rozumné riešenie - festival už viac neusporadúvať,“ uviedli organizátori v príspevku na sociálnej sieti. 

V komentároch sa sputila vlna sentimentu aj kritiky. Väčšina fanúšikov však s úsmevom spomínala na zážitky, nové kamarátstva či dokonca lásky, ktoré im festival priniesol.


„Naozaj vám všetkým patrí jedno obrovské ĎAKUJEME, za týmto všetkým nám bude neskutočne smutno. Čo nás však skutočne teší, je to, že na Slovensku vznikajú stále nové rockové festivaly. Jeden takýto ambiciózny festival sme sa rozhodli aj my podporiť a to formou predaja našej stránky,“ pokračuje tím Topfest. 

Stránka s vyše 36-tisíc fanúšikmi tak pomôže úplne novému projektu. „Síce sa názov stránky zmení, ale rockový duch a srdce tu budú biť stále. Budeme preto radi, ak tu zotrváte a podporíte tento novovznikajúci rockový festival a veríme, že hlavne svojou účasťou,“ dodáva tím Topfestu s tým, že čoskoro sa ozve nový správca stránky.

Aký festival sa rozhodli podporiť, zatiaľ známe nie je. Rovnako sa nevie ani to, kde sa bude konať. Topfest mal svoj dlhoročný „domov“ na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom. Posledné ročníky rovnomenného podujatia sa konali na letisku Abrahám a tento rok malo fanúšikov rocku privítať aj letisko Žilina. To sa nakoniec nestalo a festival zrušili. 

Prečítajte si viac: