×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Na novom moste v Trenčíne polícia striehne na motoristov cez drony. Reaguje tak na tragickú dopravnú nehodu


Foto: Na novom moste v Trenčíne polícia striehne na motoristov cez drony. Reaguje tak na tragickú dopravnú nehodu Foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj

Vzhľadom na súčasné dopravné obmedzenia a intenzívnu premávku je Trenčiansky nový cestný most často využívaný ako obchádzková trasa pre vozidlá smerujúce na Bánovce nad Bebravou. Tieto okolnosti spôsobujú pravidelné tvorenie kolón, čo vedie k zvýšenému riziku nehôd. Jedno z najväčších nebezpečenstiev predstavuje otáčanie sa vozidiel priamo na moste počas kolón, tvrdí polícia Trenčianskeho kraja.

Tragická nehoda ako varovanie

„Uplynulý víkend došlo k tragickej dopravnej nehode v Trenčíne práve na tomto úseku, pri ktorej prišla o život staršia žena práve v dôsledku nebezpečného otáčania,“ priblížila polícia na sociálnej sieti. 


Polícia na tento úsek zamerala svoju pozornosť a posilnila monitorovanie premávky pomocou dronov. Vodiči, ktorí nedodržiavajú pravidlá a pokúšajú sa otáčať svoje vozidlá na mostoch, budú čeliť prísnym sankciám. Cieľom opatrenia je zvýšiť bezpečnosť a zabrániť ďalším zbytočným tragédiám.

Polícia týmto apeluje na vodičov, aby sa neotáčali v kolónach a rešpektovali dopravné predpisy. Spoločným úsilím môžeme predísť ďalším tragickým nehodám a zaručiť bezpečnejšiu premávku pre všetkých.

Prečítajte si viac: