×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Lekárske odborové združenie žiada odvolanie Michala Plesníka z funkcie riaditeľa trenčianskej nemocnice


Foto: Lekárske odborové združenie žiada odvolanie Michala Plesníka z funkcie riaditeľa trenčianskej nemocnice
Galéria: 3 fotky
Foto: FNTN

Lekárske odborové združenie (LOZ) žiada po nepokojoch vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú, aby neodkladne odvolala riaditeľa Fakultnej nemocnice Trenčín Michala Plesníka a jeho námestníkov. Dôvodom je podľa združenia viacero manažérskych pochybení, ktorých sa vedenie dopustilo, informuje denník mytrencin.sme.sk.

Podľa LOZ sú zlyhania vedenia natoľko závažné, že si vyžadujú dokonca pozornosť predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). Situácia, ktorá začala konfliktom medzi vedením a personálom, keď lekári z kardiologického oddelenia dali hromadne výpoveď, po odvolaní primára, nabrala na obrátkach, keď sa začali objavovať informácie o závadnosti teplej vody v priestoroch FNTN a fiktívnej výmene potrubia v kotolni.

Galéria: 3 fotky

Lekárske odborové združenie vydalo vyhlásenie na tlačovej konferencií. „Prístup pani ministerky a veľmi pochybné vyjadrenia pána riaditeľa tú situáciu, ktorá je dosť kritická, v slovenskom zdravotníctve výrazne zhoršujú. Jeho vyjadrenia a celý prístup pána riaditeľa aj ministerstva zdravotníctva k týmto všetkým kauzám významne destabilizujú nemocnicu,povedal na konferencií predseda Peter Visolajský.


Podľa LOZ môže prísť Fakultná nemocnica Trenčín o ďalší personál, ak sa situácia nezlepší. Kritickým bola vraj práve situácia na kardiológií. Informácie, ktoré odborári majú, podľa nich potvrdzujú, že na kardiológii slúžil neatestovaný urológ. Primár oddelenia má mať zároveň v septembri 11 celodenných, 24 hodinových služieb, čo je podľa LOZ v rozpore so zákonom. LOZ sa preto aktuálne obrátili na inšpektorát práce.

Galéria: 3 fotky

Vedenie nemocnice sa bráni, že chod kardiológie je zabezpečený. „K dnešnému dňu – 17.9.2024 máme na oddelení 8 kardiológov. Denne vykonáme v priemere 3 až 5 kardio intervenčných zákrokov, v predchádzajúcom období bolo vykonaných priemerne 4 až 6 kardiointervencií, uvedený počet je nepredvídateľný a individuálny, avšak je podobný režimu za pôsobenia  pôvodného primára. Starostlivosť o kardio pacientov je zapečená, na rozpis služieb máme 13 lekárov. Opakované, vágne útoky voči Kardiológii už prekračujú hranice tolerovateľnosti,” informuje hovorkyňa FNTN Ing. Martina Holecová.

  



Prečítajte si viac: