×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: V Partizánskom budú mať moderný mestský park. V súťaži o Lidl Čistinku boli najúspešnejší


FOTO: V Partizánskom budú mať moderný mestský park. V súťaži o Lidl Čistinku boli najúspešnejší
Galéria: 5 fotiek
Foto: Lidl

Mesto Partizánske oficiálne potvrdilo víťazstvo v súťaži o výstavbu moderného mestského parku Lidl Čistinka. S počtom 72 940 hlasov sa stalo víťazom vo svojej kategórii (mestá s počtom obyvateľov od 20 201 do 31 000) a získalo najviac hlasov zo všetkých 62 prihlásených miest. Čistinka, s hodnotou takmer 280-tisíc eur, bude postavená na sídlisku Luhy v blízkosti detského ihriska Žihadielko.

Súťaž prebiehala od 29. júla do 1. septembra 2024, počas ktorej sa obyvatelia Partizánskeho a podporovatelia z celého Slovenska spojili, aby zaistili víťazstvo pre svoje mesto. „Som veľmi rád, že veľká časť obyvateľov nášho mesta, ale aj ľudia z okolia či iných kútov Slovenska sa spojili práve preto, aby pre Partizánske spoločne vyhrali jeden úžasný verejný priestor pod názvom Čistinka, ktorý skrášli a spríjemní atmosféru života občanov, ako i návštevníkov mesta na našom najväčšom sídlisku Luhy. Všetkým, ktorí Partizánske v tejto súťaži podporili, veľmi ďakujem,“ poďakoval sa primátor mesta Jozef Božik na webovej stránke.

Ako bude nový park vyzerať?

Galéria: 5 fotiek

Čistinka bude pozostávať zo štyroch prepojených modulov. Tri z nich majú rozmery 12 x 12 metrov, zatiaľ čo štvrtý modul, s rozmerom 15 x 15 metrov, bude slúžiť ako multifunkčné športovisko, kde si obyvatelia môžu zahrať basketbal, futbal, volejbal alebo stolný tenis. Ďalšie časti parku ponúknu zónu pre najmenších, grilovaciu časť s prístreškom, workoutovú zónu pre aktívnych ľudí a množstvo lavičiek a zelene.

Výstavba parku sa má začať na jar 2025, s plánom dokončenia do letných a jesenných mesiacov, aby nový verejný priestor čo najskôr slúžil občanom aj návštevníkom mesta.



Prečítajte si viac: