×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Finančný poradca obral v Trenčíne ľudí o 670- tisíc eur. V base si vďaka novému zákonu posedí len 8 namiesto 12 rokov


Foto: Finančný poradca obral v Trenčíne ľudí o 670- tisíc eur. V base si vďaka novému zákonu posedí len 8 namiesto 12 rokov
Galéria: 1 fotka
Foto: Mesto Trenčín

Osem rokov na tvrdo dostal od Krajského súdu v Trenčíne finančný poradca Andrej N., ktorý obral ľudí o státisíce eur. Z ľudí vymámil peniaze a použil ich na svoju závislosť na hazardných hrách. Výšku trestu mu však zmiernil nový zákon, informuje o tom denník SME.

Dlhodobo pôsobiaci podvodník obral o približne 670-tisíc eur viac ako dvadsať ľudí. O financie žiadal legálne prostredníctvom svojej činnosti vo sfére finančného poradenstva. Investíciu však použil na vlastnú potrebu.  V roku 2022 ho Okresný súd v Trenčíne poslal do väzenia na 12 rokov, proti čomu sa však odvolal a následne komplikoval súdny proces.


Galéria: 1 fotka

Od začiatku tohto roka viackrát maril viaceré súdne pojednávania napríklad takým spôsobom, že sa pred jedným z nich dorezal na toalete žiletkou. Krajský súd napadnutý rozsudok okresného súdu zrušil v celom rozsahu, odsúdený Andrej N. zostáva vinným na rovnakom skutkovom základe, ako to bolo v predchádzajúcom rozhodnutí okresného súdu.

Obžalovaný týmto sa týmto spôsobom obohatil tým, že uviedol niekoľko ľudí do omylu. Tento čin spáchal závažnejším spôsobom a na cudzom majetku spôsobil škodu veľkého rozsahu,“ píše denník SME vyjadrenie sudcu Krajského súdu v Trenčíne. Senát obžalovaného za to odsúdil na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere osem rokov a zaradil ho do zariadenia na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia.


  
 
 



Prečítajte si viac: