Chránenú krajinnú oblasť Strážovské vrchy povedie nový riaditeľ, doterajšieho odvolali


Strážovské vrchy bude viesť nové vedenie

Foto: Chránenú krajinnú oblasť Strážovské vrchy povedie nový riaditeľ, doterajšieho odvolali
Galéria: 4 fotky
Foto: CHKO

Správu Chránenej krajinnej oblasti Strážovské vrchy povedie nový riaditeľ. Pohorie, do ktorého spadá viacero okresov Fatransko - Tatranskej oblasti, čiže Trenčín, Ilava, Bánovce nad Bebravou, Púchov, PrievidzaŽilina, prevezme po novom Maroš Kapusta.

Doterajšieho riaditeľa Beňadika Machciníka z funkcie odvolali, informujú správy.rtvs.sk. Generálny riaditeľ Štátnej ochrany prírody (ŠOP) Slovenskej republiky Štefan Kysel ho oficiálne odvolal vo štvrtok 19. septembra. Správu RTVS potvrdil odbor komunikácie a propagácie Štátnej ochrany prírody SR.

Galéria: 4 fotky


Chránená krajinná oblasť je bohatá vzácnou faunou a flórou. Nachádza sa na rozhraní západného a stredného Slovenska. Územie je navrhované ako územie európskeho významu z dôvodu ochrany biotopov. Strážovské vrchy oplývajú širokými možnosťami na turistiku. Sieť značených chodníkov spája okrajové časti pohoria s lokalitami v centre, či už ide o prírodné alebo kultúrno-historické zaujímavosti.

Od 23. septembra povedie Správu CHKO Strážovské vrchy nový riaditeľ Maroš Kapusta. podľa dostupných informácií ide o absolventa vysokoškolského štúdia na Fakulte prírodných vied UMB v Banskej Bystrici v odbore environmentálny manažment a doteraz pôsobil na riadiacich pozíciách vo viacerých spoločnostiach.




 





Prešov
Trnava
Banská Bystrica
Bratislava
Trnava
Košice
Košice
Žilina
Nitra
Banská Bystrica
Nitra
Prešov
Bratislava
Žilina