Buďte na Brezine ohľaduplní. Trenčín začal s výstavbou nových trailov


V lesoparku pribudnú tisíce metrov nových trailov

Foto: Buďte na Brezine ohľaduplní. Trenčín začal s výstavbou nových trailov
Galéria: 3 fotky
Foto: Mesto Trenčín

Mesto Trenčín začalo s realizáciou projektu, Bezpečný a atraktívny lesopark Brezina dostupný pre všetkých, ktorý má zabezpečiť rozšírenie cyklistickej a poznávacej infraštruktúry v lesoparku a zvýšenie bezpečnosti jeho návštevníkov. Informuje o tom na svojej stránke. 

Cieľom je oddeliť trasy pre cyklistov, trasy pre chodcov, bežcov a psičkárov, aby sa navzájom neohrozovali a mohli si bezpečne vychutnať možnosti, ktoré im lesopark ponúka bez zbytočných konfliktov, ktoré sa v minulosti opakovali. „Prvoradý je relax v prírode. A ten dosiahneme, ak sa pri veľkom záujme na tak malom území naučíme spolu žiť. Lesopark Brezina patrí všetkým, preto je dôležitý vzájomný rešpekt,“ skonštatoval  lesný hospodár Ivan Jančička.  


Galéria: 3 fotky

Mesto už v týchto dňoch začalo s realizáciou. Spolu by malo byť vybudovaných 6 300 jednosmerných metrov, respektíve cyklotrailov. „Náš projekt získal vo výzve z Programu rozvoja vidieka SR 2014 – 2022, ktorú vyhlásila Pôdohospodárska platobná agentúra, maximálnu výšku nenávratného finančného príspevku, vyše 306-tisíc eur,” uviedlo mesto.

Pôjde o okruhový Single trail Brezina s dĺžkou 4 450 m a Flow trail z Kozieho vrchu v dĺžke 1 850 m. Okrem toho sa vybuduje aj nový náučný chodník s tematikou Brezina pre všetkých s 11 informačnými tabuľami. Súčasťou projektu bude obnova a doplnenie značenia cyklistických a peších chodníkov v lesoparku.

Aktuálne sa pracuje na XC okruhu. Ten bude určený pre väčšinovú verejnosť a vytvorí kompletný okruh okolo Breziny. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj