Rodinný dom za 3-tisíc eur? Štát predáva majetky na juhu Slovenska za smiešne nízke ceny


Štát sa zbavuje svojich majetkov. Rodinné domy teraz kúpite sa nízke ceny

Foto: Rodinný dom za 3-tisíc eur? Štát predáva majetky na juhu Slovenska za smiešne nízke ceny Foto: ropk.sk

Ministerstvo financií Slovenskej republiky uverejnilo na portáli Register ponúkaného majetku štátu viacero zaujímavých ponúk. Ide prevažne o domy, nájmy priestorov či pozemky, ktoré štát už nepotrebuje. Slováci tak majú jedinečnú možnosť získať nehnuteľnosť za pomerne nízku cenu. Za zmienku stoja najmä rodinný dom za takmer 3-tisíc eur či dom s pozemkami za vyše 5-tisíc eur.

Okresný úrad v Banskej Bystrici zverejnil ponuku na predaj rodinného domu v obci Kalinovo, ktorá sa nachádza v okrese Poltár. Súčasťou ponuky je aj pozemok. V prípade pozemku a domu však ide o prevádzaný majetkový podiel 1/2. Štát ho aktuálne ponúka za vyvolávaciu cenu 2 490 eur. V prípade, že máte o dom záujem, svoju cenovú ponuku musíte úradu doručiť do 18. októbra 2024.

Foto: Rodinný dom v obci Kalinovo. Zdroj: ropk.sk

Okresný úrad v Banskej Bystrici predáva aj rodinný v obci Rimavská Seč. Ponuka zahŕňa dom bez rozvodov vody a kanalizácie, ktoré tam nie sú vybudované. Súčasťou ponuky sú aj dve zastavané plochy s nádvorím. Vyvolávacia cena dražby je 5 300 eur. Svoje ponuky môžete na úrad v Banskej Bystrici zasielať do 18. októbra 2024.

Foto: Rodinný dom v obci Rimavská Seč. Zdroj: ropk.sk


Ďalší rodinný dom, ktorého sa zbavuje štát sa nachádza taktiež v obci Rimavská Seč. Ponuka zahŕňa rodinný dom s oplotením. K tomuto domu prislúcha aj pozemok. Vyvolávacia cena dražby je 23 900 eur, pričom v prípade záujmu treba zložiť zálohu vo výške 2 000 eur. Svoje ponuky môžete zasielať do 25. októbra 2024.

Foto: Rodinný dom s oplotením v obci Rimavská Seč. Zdroj: ropk.sk

V ponuke na predaj sa stále nachádza aj rodinný dom v obci Nová Bašta v okrese Rimavská Sobota. Okresný úrad v Banskej Bystrici ho zdieľal ešte v apríli tohto roka. Jeho vyvolávacia cena sa však znížila z pôvodných 21 700 na 15 190 eur. K ponuke prislúcha rodinný dom s drobnými stavbami ako napríklad letná kuchyňa, sklad či studňa. V ponuke je aj samostatne stojaca garáž a hospodárska budova. Súčasťou je aj niekoľko pozemkov. Cenové ponuky môžete úradu doručiť do 25. októbra 2024.

Foto: Rodinný dom s drobnými stavbami v obci Nová Bašta. Zdroj: ropk.sk

Správca je zároveň povinný vylúčiť cenovú ponuku záujemcu, ktorý je spriaznenou osobou s iným záujemcom, ktorého cenová ponuka nebola doručená v správnej časovej lehote alebo nebola vyjadrená pevnou sumou a ktorý v určenej lehote riadne nezložil zábezpeku, ak ju správca požadoval. Kompletný zoznam ponúk si môžete pozrieť na webe ropk.sk.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj