Prievidzské "Rýchlo a Zbesilo" prichádza. Tuningovaná Škoda Felicia baví celé Slovensko


Foto: Prievidzské "Rýchlo a Zbesilo" prichádza. Tuningovaná Škoda Felicia baví celé Slovensko Foto: Facebook/ Ghetto car

Prievidza, mesto, kde by ste čakali skôr pokojné ulice, sa nedávno premenilo na raj pre milovníkov starých dobrých čias tuningu. Predstavujeme vám „Škoda Skyline,” v skutočnosti však skôr Škodu Feliciu s rázom pravého japonského tuningu. Internet explodoval, keď sa objavila fotka tohto strieborného krásavca s modrými pruhmi – vyzerá, že patrí priamo do filmu Rýchlo a Zbesilo: Prievidza edition. A keďže je auto vystavené na verejných priestranstvách, Prievidžania si ho fotia, komentujú a obdivujú – a nielen oni.

V internetových diskusiách sa to hemží reakciami, ktoré by vám vyčarili úsmev na tvári. „Mne sa to páči, stále lepšie než tie golfy s deravými výfukmi, čo mi tu jazdia po meste,” píše jeden z miestnych obyvateľov. Zdá sa, že v Prievidzi sa autá s rozbitými výfukmi neberú na milosť. Iný fanúšik nostalgicky poznamenáva, že keby toto auto bolo jeho pred 17 rokmi, nespí a stráži ho každý večer s palicou v ruke.



Tuning vás vráti do starých čias autičkárov

Auto, ktoré vás svojím vzhľadom vezme naspäť do začiatku 2000-tych rokov, je plné ikonických modrých pruhov, nálepiek a toho typického tunerského štýlu, ktorý sa nosil vo všetkých kluboch a zrazoch pred dvadsiatimi rokmi. „Za mojich tuningových čias okolo roku 2000 by vyhrával poháre na zrazoch,” dodáva ďalší. Nuž, človek by neveril, že sa niekedy bude cítiť nostalgicky za tými časmi, keď ešte „podomácky upravované” autá boli kráľmi ciest.

Škoda Felicia, či „Skyline” je stelesnením toho pravého tuningu, kedy si každý upravoval svoje auto presne podľa svojich predstáv, bez obáv, čo si o tom kto myslí. Je to prístup, ktorý sa v dnešnej dobe často vytráca, ale aspoň Prievidza nám pripomína, že na ulici stále môžeme naraziť na nejaké to pouličné divadlo.

Ak vás vaše cesty zavedú do Prievidze, nezabudnite sa na chvíľu zastaviť, obdivovať túto cestnú krásku, a možno sa aj trochu zasnívať o časoch, kedy bol každý detail vyjadrením osobnosti, vkusu a slobody.