Policajti v Novákoch zastavili vodičov pod vplyvom alkoholu aj drog. Jeden čelí obvineniu, ďalším zadržali vodičáky


Foto: Policajti v Novákoch zastavili vodičov pod vplyvom alkoholu aj drog. Jeden čelí obvineniu, ďalším zadržali vodičáky Foto: Ilustračné. Zdroj: canva.com, Polícia SR-Trenčiansky kraj

Uplynulý víkend opäť priniesol prípady nezodpovedných vodičov, ktorí si po konzumácii alkoholu či drog sadli za volant a ohrozili seba aj ostatných. V nedeľu popoludní policajti z OO PZ Nováky zastavili 35-ročného vodiča Renaultu Megane na ceste 1/64. Dychová skúška ukázala, že mal 1,98 promile alkoholu v krvi, čo neskôr opakovaná skúška potvrdila s výsledkom 2,04 promile. Vodič teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V piatok policajti zastavili 33-ročného vodiča vozidla VW Golf pri kostole na ulici Košťála. „Dychová skúška bola negatívna, avšak test na prítomnosť drog už nie. Toxikologické vyšetrenie ukázalo, že vodič jazdil pod vplyvom metamfetamínu,“ uviedla polícia Trenčianskeho kraja na sociálnej sieti.

Podobný prípad sa odohral v sobotu večer, keď policajná hliadka v Nitrianskych Sučanoch zastavila 20-ročného vodiča Hyundaiu. Dychová skúška bola tiež negatívna, no vodič jazdil pod vplyvom THC.

Obom vodičom pod vplyvom drog bol zadržaný vodičský preukaz, o ďalších krokoch sa rozhodne po odbornom posudku. Poverený príslušník ODI v Prievidzi obvinil 35-ročného muža z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia opätovne vyzýva vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu či iných omamných látok, a tým chránili nielen svoj život, ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky.