FOTO: Za panelkou v Trenčíne už búrajú obidva mosty. Mali viac ako 60 rokov


FOTO: Za panelkou v Trenčíne už búrajú obidva mosty. Mali viac ako 60 rokov
Galéria: 6 fotiek
Foto: TA3

Mosty, ktoré spájajú Chocholnú a Veľké Bierovce už zrovnávajú so zemou. Búracie práce začali aj na druhom z mostov, ktoré boli roky v havarijnom stave. Obidva mali viac ako 60 rokov a spájali úsek cesty, ktorý podliehal mimoriadnej záťaži. Hlavný ťah na Bánovce nad Bebravou museli pre rekonštrukčné práce delegovať cez mesto Trenčín, čo výrazne zaťažilo život v meste, tvrdí TA3.

Mosty tvoria zhruba pol kilometrový úsek, ktorý bude musieť nahradiť nová konštrukcia. Prerábka panelky sa niekoľko rokov posúvala a takisto sa predlžuje aj termín jej dokončenia. Finančne náročnú situáciu skomplikoval práve havarijný stav oboch mostov.

Galéria: 6 fotiek


Po tom ako zdemolujú prvý most, pristúpia k demolácií druhého, ktorý vedie ponad derivačný kanál a podľa informácií TA3 ho zrovnajú so zemou odstrelom. „K demolácii druhého mosta pristúpime hneď, ako budú ukončené pridružené prípravné práce a technické opatrenia,” uviedla hovorkyňa Jana Lukáčová. Práce na úseku, ktorý stále využíva mnoho peších aj cyklistov už prebiehajú a polícia varuje pred nebezpečenstvom.

Z dôvodu práce ťažkých strojov žiadame občanov, aby sa nezdržiavali v blízkosti mosta a v žiadnom prípade nechodili na stavenisko, upozorňuje hovorkyňa trenčianskej polície Katarína Kuzmová. Cesta, ktorá mala byť pôvodne hotová minulý rok bude meškať s otvorením minimálne dva roky. Výstavba nových mostov je naplánovaná na jar 2025.