Rodina z Považskej Bystrice odmietla dať peniaze synovi na taxík, tak vlastného brata bodol do hrude


Rodinná dráma sa odohrala pod vplyvom alkoholu

Foto: Rodina z Považskej Bystrice odmietla dať peniaze synovi na taxík, tak vlastného brata bodol do hrude Foto: iStock

Rodina z Považskej Bystrice čelila útoku zo strany mladšieho syna. Hliadka polície bola privolaná po tom, čo muž nožom napadol svojho staršieho brata a bodol ho do hrudníka. V prípade úradoval alkohol a peniaze, informuje na svojom profile polícia z Trenčianskeho kraja.

„Vyšetrovateľ OKP OR PZ Považská Bystrica začal trestné stíhanie vo veci zločinu Ublíženie na zdraví v štádiu pokusu,” približuje polícia okolnosti s tým, že 28-ročný muž pod vplyvom alkoholu mal vstúpil do neuzamknutého rodinného domu, kde žije jeho matka s manželom a ďalšími rodinnými príslušníkmi. Tam vyvolal konflikt, ktorý vyústil do násilia.



Od svojej matky žiadal páchateľ finančnú hotovosť na cestu taxíkom domov, no tá žiadnu hotovosť pri sebe nemala. Rodina sa presunula do chodby, kde sa začali hádať. „Potom 28-ročný muž prešiel do kuchyne, zobral kuchynský nôž s čepeľou dlhou 19 cm, vrátil sa do chodby a svojho brata jedenkrát bodol do oblasti hrudníka. Následne z domu odišiel,“ vysvetľuje polícia.

Podgurážený muž spôsobil 30-ročnému bratovi bodno-rezné poranenie hrudníka, ktoré si vyžiadalo okamžité lekárske ošetrenie a hospitalizáciu v nemocnici. Polícia útočníka ihneď zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. „Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ z Považskej Bystrice vzniesol obvinenie 28-ročnému mužovi zo zločinu Ublíženie na zdraví v štádiu pokusu. Na obvineného bude spracovaný podnet na vzatie do väzby,” uzatvára polícia.

O tom, či bude muž stíhaný väzobne, rozhodne v blízkej dobe súd.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trenčiansky kraj