Kontajnery v Považskej Bystrici kontroluje mestská polícia. Na stojiskách pribudli kamery


Foto: Kontajnery v Považskej Bystrici kontroluje mestská polícia. Na stojiskách pribudli kamery Foto: Považská Bystrica

 

 


 

Mestská polícia v Považskej Bystrici posilnila svoj systém sledovania a zabezpečenia prostredníctvom 86 digitálnych kamier, pričom nedávno nainštalovala nové kamery aj na stojiskách určených na odpadové nádoby. Tento krok má za cieľ znížiť počet čiernych skládok a zlepšiť poriadok v týchto lokalitách.

„Kamery na stojiskách slúžia nielen na ochranu majetku a bezpečnosť daných lokalít, ale aj k zlepšovaniu poriadku na verejných priestranstvách. Od začiatku septembra, kedy boli spustené, bolo zaznamenaných viac ako dvadsať priestupkov,“ informovala Mestská polícia v Považskej Bystrici na webovej stránke mesta.

Mestská polícia preto vyzýva obyvateľov, aby dodržiavali predpisy o odpade. Odpad, ktorý nepatrí do bežných kontajnerov, je možné odovzdať na zbernom dvore pod Orlovským mostom, ktorý je otvorený od pondelka do piatku od 8:30 do 17:00 hod. a v sobotu od 8:00 do 12:00 hod.

Mesto tiež organizuje jesenné pristavenie veľkokapacitných kontajnerov v mestských a prímestských častiach, kde môžu obyvatelia vyhodiť nielen odpad zo záhrad, ale aj staré a nepotrebné veci. Bezplatný zber nadrozmerného elektroodpadu sa koná každú druhú sobotu v mesiaci. S týmito možnosťami sa mesto snaží podporiť občanov v zodpovednom správaní a prispieť k čistejšiemu prostrediu vo svojich komunitách.