FOTO: Preštudujte si, do ktorej z nemocníc v rámci kraja pocestujete, ak bude vaše dieťa potrebovať hospitalizáciu


Pacienti sú zo stavu v nemocnici v Trenčíne zhrození

FOTO: Preštudujte si, do ktorej z nemocníc v rámci kraja pocestujete, ak bude vaše dieťa potrebovať hospitalizáciu
Galéria: 5 fotiek
Foto: FNTN

Včera sa na dverách pred vstupom do Kliniky pediatrie vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne objavilo oznámenie, ktoré informuje verejnosť, že od 1. októbra 2024 bude príjmová ambulancia popoludní a v nocinefunkčná. Trenčanov a obyvateľov okolitých miest a obcí informácia poriadne nahnevala, čo dali najavo v diskusií skupiny Trenčan. 

„Detských pacientov na hospitalizáciu prosíme po predchádzajúcom dohovore smerovať do nemocníc v Považskej Bystrici, na Myjave a v Bojniciach,“ uvádza sa v oznámení. Fakultná nemocnica Trenčín zároveň zverejnila na sociálnej sieti zoznam, kam podľa obvodu pediatra pocestujete v prípade hospitalizácie dieťaťa.  


Dôvodom tohto opatrenia je aktuálna personálna situácia, ktorú spôsobilo nedostatok lekárov. Podľa pediatrov je situácia alarmujúca, pretože nie je možné zabezpečiť potrebnú starostlivosť o detských pacientov. Oznámenie znepokojilo mnohých rodičov, ktorí sa obávajú o zdravotnú starostlivosť svojich detí. Klinika pediatrie sa údajne snaží hľadať riešenia, no momentálne je situácia kritická.


Rodičia, ktorí potrebujú urgentnú starostlivosť pre svoje deti, sú vyzývaní, aby sa obrátili na iné zdravotnícke zariadenia v okolitých mestách. „Kedy im dôjde, že tu už ide o život, o detský život! A nie o ich hnusné kšefty s firmami. Verím, že to čochvíľa skončí, musí....takto to ďalej nejde, veď tu ide o choré deti,” rozčúlila sa Dagmar, ku ktorej sa pridali desiatky ľudí.

„Môžu sa hanbiť, že takéto niečo dopustili!!! Ohrozovať deti na životoch!“ uviedla Monika.

„Toto je strašné smutné, že musia deti doplácať na politické machinácie,” Bronislava.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu




Prešov
Košice
Trnava
Žilina
Bratislava
Žilina
Banská Bystrica
Nitra
Banská Bystrica
Trnava
Prešov
Košice
Bratislava
Nitra