V Trenčíne vyrastie nový skatepark. Kde ho plánuje mesto vybudovať?


Foto: V Trenčíne vyrastie nový skatepark. Kde ho plánuje mesto vybudovať? Foto: trencin.sk

Trenčianska radnica pripravuje projekt na výstavbu nového skateparku. Priestor má slúžiť najmä mladým ľuďom z Trenčína, aby sa mohli stretávať, športovať a spoločne tráviť voľný čas. Mal by byť na zelenej ploche pred krytou plavárňou, blízko futbalového štadióna.

Ako objasnilo mesto na webe, mal by byť k dispozícii nielen pre skateboardistov, ale aj pre tých, ktorí športujú na korčuliach, kolobežkách alebo BMX. Aby skatepark vznikol podľa predstáv tých, ktorí ho budú najviac využívať, zapojili do procesu samotných športovcov.

Počas úvodného augustového stretnutia sme sa rozprávali o technických veciach, vrátane prvkov a materiálov a tiež o komunitnom fungovaní,“ povedala Kristína Milová z Inštitútu participácie Trenčín. Spoločným cieľom je vyriešiť, ako sa starať o povrchy v skateparku počas zimy či v lete, čo s odpadom alebo či bude na mieste aj hľadisko.

Je dôležité, aby bol park dostatočne veľký, aby si v ňom každý našiel svoj priestor. Tak isto zdroj vody a zázemie, kde sa dajú odložiť veci alebo sa prezliecť,” uviedla skejterka Viktória Štullerová. Freestylový športovec Milan Hanuliak by mal rád v meste reprezentatívny skatepark, kde by sa mohli organizovať rôzne súťaže.

Podľa neho v meste chýba miesto, kde by mohli jazdiť, plnohodnotne trénovať a posúvať sa ďalej. Momentálne musí jazdiť za takými skateparkami stovky kilometrov. Ďalším krokom bude vypracovanie projektovej dokumentácie a následná spoločná participatívna konzultácia.